Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

Els veïns del Raval esclaten davant de l'últim aldarull: 'El nostre dia a dia'

En un nou episodi de violència viralitzat a les xarxes demostra la perillosa realitat del barri

Enmig de tensions creixents, el barri del Raval ha estat escenari d'un altre incident violent que ha sacsejat els seus residents. Segons un vídeo publicat per l'usuari @riverolavic a les xarxes socials, s'ha registrat un enfrontament entre dos homes d'origen sud-americà i africà.

A les imatges, s'observa com l'individu sud-americà confronta l'africà, que després treu una navalla en un intent d'agressió. Afortunadament, l'aldarull no va escalar després d'un breu intercanvi i els dos individus es van separar.

Aquest succés ha provocat una intensa reacció a les plataformes digitals, on els residents expressen la seva indignació i preocupació. Usuaris com @Chino_Chulo lamenten la situació, descrivint-la com a part del "dia a dia" al barri i atribuint la "degradació extrema" a la gestió política de l'última dècada.

Per la seva banda, @Foc_i_Or reflexiona sobre la confrontació ètnica, assenyalant que aquests conflictes no solen ocórrer als països d'origen dels implicats, sinó a llocs com el Raval, destinats a acollir tots els "pàries".

Les crítiques cap a la classe política també han estat vehements. @JordiSalerno critica els partits d'esquerra pel que descriu com el deteriorament dels espais públics a causa de la presència de certs individus.

Aquest nou incident subratlla les tensions socials i culturals al Raval. Davant el silenci ensordidor de la classe política, els veïns estan farts i la situació s'ha tornat insostenible. De fet, la setmana passada el barri ja va estar a l'ull de l'huracà per diversos esdeveniments que només van fer augmentar la sensació d'inseguretat en aquesta zona de Barcelona.

En només quatre dies de diferència hi va haver dos apunyalaments. Una de les víctimes va ser una noia que va ser atracada a la nit al carrer Sant Antoni Abad. L'altra víctima va ser un home que va protagonitzar una baralla amb un altre al carrer Sant Pau i va acabar amb ferides de gravetat. En aquesta ocasió, el presumpte autor dels fets, un magribí de 24 anys, va ser detingut per la policia.

Narcopisos, baralles, agressions, robatoris... és el trist dia a dia d'un dels barris més degradats de Barcelona, on els veïns ja estan farts d'haver de conviure amb aquesta onada delinqüencial.

➡️ Política

Més notícies: