Primer pla de Bea Talegon amb una samarreta negra i els cabells engominats cap enrere
POLÍTICA

Bea Talegón, l'ex del PSOE que va donar suport a Puigdemont i ara elogia Alvise Pérez

L'exsocialista continua fent girs en els seus posicionaments ideològics. El seu currículum, per emmarcar

Bea Talegón ha fet un gir més en els seus posicionaments polítics. Aquesta política i opinadora política fa anys que dóna voltes per diversos sectors polítics. Va començar al PSOE, va passar a defensar el procés i a Carles Puigdemont i, ara, s'ha sumat als elogis a Alvise Pérez, el flamant eurodiputat de Se Acabó La Fiesta.

Nascuda a Madrid el 1983, als seus inicis polítics Bea Talegón va ser considerada una de les joves promeses del PSOE. I tot plegat, a partir d'una intervenció que va fer a Portugal davant de diversos dirigents socialistes de tot el món.

El primer gir de Bea Talegón: del PSOE a defensar Carles Puigdemont

Era el 2013 i ella exercia de secretària general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes. "Com pretenem la revolució des d'un hotel de cinc estrelles", va dir. La contundència del seu discurs, que es va fer viral, li va valer per postular-se com una de les veus emergents a tenir en compte per al futur del partit socialista a Espanya.

Tot i això, Bea Talegón va acabar movent-se d'una banda a l'altra sense acabar de trobar el seu lloc. Tot i que va arribar a formar part del Comitè Federal del PSOE, es va donar de baixa del partit el 2015.

Mesos més tard va impulsar una coalició d'esquerres amb la intenció de competir amb el PSOE. El projecte estava liderat per ella, l'exjutge Baltasar Garzón i Gaspar Llamazares.

Plànol curt de Beatriz Talegón amb rostre seriós

Aquesta aventura va durar tot just una setmana per a Bea Talegón. Al cap d'uns dies, va anunciar que abandonava el projecte per discrepàncies amb Garzón i Llamazares. Sens dubte, un exemple del que ha estat històricament l'esquerra.

Aleshores va arribar el procés independentista català, que molts van aprofitar per promocionar la seva figura personal, com va ser el cas d'Albano Dante Fachín. I Bea Talegón no va dubtar a ser-ne una més. Al processisme li anava com a anell al dit el seu perfil: exsocialista, madrilenya i partidària de la independència. Era un win-win de manual.

El 2017 va participar en actes de campanya d'ERC i el 2018 va arribar fins i tot a formar part del Consell Assessor per a l'Impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent. Quina utilitat tenia aquest “Consell”? A efectes pràctics, cap, però va ser un dels molts xiringuitos processistes que es van crear per aquelles èpoques i que van servir perquè diferents personalitats tinguessin una mica de notorietat.

El seu darrer gir dins del processisme va ser el 2019, quan Bea Talegón va formar part de les llistes provisionals de Junts per Catalunya per a les eleccions europees. De fet, aquesta exsocialista sempre ha donat suport a Carles Puigdemont i, si la Junta Electoral no hagués permès finalment que Clara Ponsatí fos candidata, Bea Talegón segura hauria aconseguit el seu escó al Parlament Europeu representant els juntaires.

Bea Talegón, del processisme a elogiar Alvise Pérez

El seu flirteig amb el processisme no només va permetre a Bea Talegón formar part de xiringuitos creats durant el procés o gairebé anar a les llistes de Junts a les eleccions europees. Evidentment, el seu perfil (recordem: exsocialista, madrilenya i ara independentista) també era perfecte per a la premsa processista. No li va faltar feina, per exemple, a TV3 o ElNacional (mitjà afí a Carles Puigdemont) com a tertuliana i articulista habitual.

Però la vida dona moltes voltes. I la de Bea Talegón, encara més. Després d'anar deixant de mica en mica la primera línia de la trinxera processista, l'últim moviment polític de la nostra protagonista ha estat acostar-se a Alvise Pérez i la seva plataforma emergent Se Acabó La Fiesta.

Que Se Acabó La Fiesta sigui titllat d'un nou partit de la nova dreta no ha impedit a Bea Talegón considerar-se una fan més d'Alvise Pérez. "Meravellós repàs, què voleu que us digui. Això calia, i fa molta més falta encara que deixi anar tot el que cal deixar anar. Molt necessari, gràcies", deia aquesta setmana a les seves xarxes socials mentre compartia un fragment de l'entrevista de El País a Alvise. I ha afegit que "cal que algú li planti de cara a mitjans com El País, entre d'altres. Fa falta".

Molta gent a les xarxes ja té calada a Bea Talegón. I és clar, les crítiques no es van fer esperar. "Ja ni saps a qui aplaudir a veure si algú et dóna un lloc, al·lucinant això teu", "Ara busques un lloc amb Alvise? Jajajaja ets penosa", "ni cas et farà Alvise", "quin gir, Talegón", "vas costa avall i sense frens, Bea", són algunes de les respostes que va rebre després de donar suport al líder de Se Acabó La Fiesta. El dubte ara ja és conèixer quin serà el proper gir de Bea Talegón en el seu irregular i sorprenent recorregut polític.

Bea Talegón: 'Jo no elogio Alvise Pérez'

Després de la publicació d'aquesta peça, Bea Talegón s'ha posat en contacte amb E-Notícies per "exigir" una "rectificació". L'analista política ha volgut matisar les paraules dels seus tuits assegurant que "jo no elogio Alvise" i que simplement "he assenyalat la importància de l'entrevista d'El País". En una publicació a X, Talegón va explicar que "no entro a valorar si estic a favor o en contra de l'opinió d'Alvise, el que faig és valorar un document que deixa en evidència la manca de professionalitat del periodista".

➡️ Política

Més notícies: