Un veí del Raval retrata la degradació de Barcelona amb una sola imatge
Molts barcelonins assenyalen el fracàs del Pla Endreça que va impulsar l'alcalde Jaume Collboni
Jaume Collboni va arribar a l'alcaldia de Barcelona amb la promesa de posar ordre a la ciutat i millorar la neteja a la via pública. Un any després, la delinqüència continua disparada i l'incivisme avança imparable deixant una pobra imatge de la ciutat comtal. Són molts els veïns que fa temps que denuncien la degradació de Barcelona, sobretot en barris empobrits com el Raval i el districte de Ciutat Vella.
Un d'aquests veïns és Carlos Martínez, que fa més de quatre dècades que viu al Raval i que denuncia assíduament la situació límit en què es troba el seu barri. Al seu perfil de Twitter sol penjar vídeos de les baralles i el consum de drogues que ja són habituals als carrers del Raval. La seva darrera publicació retrata en una sola imatge la degradació de Barcelona, pel que fa a la neteja dels carrers.
Aquest veí ha penjat una foto davant de l'Església de Sant Josep i Santa Mònica, a la Rambla Santa Mònica del districte de Ciutat Vella. A la imatge es veu un carro de la compra ple de deixalles i un munt d'escombraries al seu voltant. "Barcelona posa't guapa", ha tuitejat Carlos, amb la intenció de denunciar la degradació de la ciutat després de vuit anys de govern d'Ada Colau i Jaume Collboni.
On és el Pla Endreça?
Aquesta imatge i els vídeos de desordre i brutícia que diàriament pugen els barcelonins a les xarxes socials demostra el fracàs del famós Pla Endreça. El pla va ser impulsat pel govern de Jaume Collboni amb prou feines va arribar a l'alcaldia, i el seu objectiu era restaurar l'ordre i netejar la ciutat al cap de nou mesos. El nou alcalde va prometre més policia, és a dir, més seguretat, i doblar la neteja dels carrers i els parcs per fer a Barcelona una operació de cirurgia estètica.
No és estrany, doncs, que molts veïns s'acordin ara del Pla Endreça, comentant la foto que ha penjat aquest veí. Un altre usuari respon amb una altra foto d'un carrer del centre ple de caixes, mobles vells i trastos. “És una vergonya”, afirma aquest veí, i un altre afirma que per posar maca a Barcelona “hauríem de fer fora molts nouvinguts, borratxos low cost, el turisme de misèria i una classe política messiànica i sangonera”.
Més notícies: