Imatge d'Alberto Nuñez Feijoo amb Carlos Mazón amb els polzes amunt
POLÍTICA

València diu adéu als 'Països Catalans'

El nou Govern de PP i Vox ho deixa per escrit al seu pacte

El PP i Vox han donat a conèixer el seu acord per al govern de la Comunitat Valenciana, que consta de 50 punts. Gràcies a ell, el popular Carlos Mazón es convertirà en el proper president de la Generalitat Valenciana. Vicente Barrera, de Vox, serà el vicepresident i conseller de Cultura. La formació d'Abascal també tindrà les conselleries d'Agricultura i Justícia.

Tots dos partits han volgut posar per escrit les mesures que volen dur a terme, un total de cinquanta. Les primeres cinc porten per nom “llibertat”.

"Defensarem la unitat d'Espanya, la igualtat entre espanyols i la riquesa i diversitat cultural", és la primera. La segona fa referència a les lleis de memòria històrica. Seran derogades a la comunitat: "Reivindicarem la història d'Espanya i de la Comunitat Valenciana. Garantirem la llibertat de memòria i l'absolut i ple respecte als drets i llibertats de tots. Per això, es derogaran les normes que ataquen la reconciliació als assumptes històrics".

Adéu als diners pels "Països Catalans"

El nou govern del PP i Vox deixarà de subvencionar les entitats independentistes valencianes. "Aprovarem una Llei de Senyals d'Identitat que protegeixi els valors i costums i tradicions de la Comunitat Valenciana com a part essencial de la plural riquesa d'Espanya. Per això, eliminarem les subvencions a les entitats o associacions que promoguin els 'països catalans'", asseguren al pacte de govern.

Carlos Mazón també exigirà com a nou president de la Generalitat Valenciana un nou acord de finançament al Govern de la Moncloa, que "garanteixi el just finançament de la Comunitat Valenciana".

L'acord també preveu garantir "la llibertat d'educació, la lliure elecció de centre. També la lliure elecció de la llengua d'ensenyament entre les dues oficials a totes les etapes educatives". Tots dos partits també volen posar el focus la inspecció educativa. Serà reforçada "per preservar la qualitat de l'ensenyament traient la ideologia de les aules i permetent que els pares elegeixin l'educació dels fills".

➡️ Política

Més notícies: