Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès subjectant una bandera catalana amb un mapamundi de fons
POLÍTICA

La UE passa de la Generalitat

La ministra espanyola ha fet d'amfitriona a Barcelona

Aquest matí s'han reunit a Barcelona els ministres de transports de la Unió Europea sense cap representació de la Generalitat. L'absència del Govern en un acte de la UE contrasta amb la seva obsessió per la diplomàcia exterior. Això avui demostra que a l'hora de la veritat, no pinten res.

La ministra de Transports d'Espanya, Raquel Sánchez, ha fet d'amfitriona a la reunió informal dels ministres europeus del ram. Ni rastre de la consellera d'Acció Exterior, Meritxell Serret, que ha viatjat a Marsella per participar en un fòrum climàtic.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Sí que hi han anat mig centenar d'independentistes que, convocats per l'ANC, han protestat per la manca d'inversions de l'Estat a Catalunya. La presidenta de l'entitat, Dolors Feliu, ha considerat una provocació la celebració de la reunió a Barcelona. Una reunió sense representació de la diplomàcia catalana.

La diplomàcia catalana naufraga

El Govern de Pere Aragonès ha presumit de fer de l'Acció Exterior un dels pilars del seu mandat. Mitjançant la multiplicació de les delegacions exteriors, les anomenades ambaixades, presumeixen la internacionalització del conflicte català. Aquest matí, no obstant, el Govern no era present a la reunió dels ministres de la UE.

Aragonès ja va demanar la quota de protagonisme amb la visita oficial d'Emmanuel Macron a Barcelona al gener. El president va estar marginat tota l'estona i va fer l'espantada per no escoltar l'himne d'Espanya. Pedro Sánchez va fer de veritable amfitrió també en aquella ocasió.

No només la diplomàcia catalana s'ha vist humiliada al'acte d'aquest matí. També l'ANC ha tornat a fer gala de la poca capacitat d'influència. Tot just un grapat d'independentistes radicals s'han donat cita al lloc on se celebrava per a la reunió, i han protestat per la manca d'inversions a Calalunya.

 

➡️ Política

Més notícies: