Imatge de Jaume Collboni assenyalant amb el dit durant un míting del PSC a Barcelona
POLÍTICA

ERC demana a Collboni estovar l'ordenança de civisme

Se les tenen amb el PSC pels manters

L'ajuntament de Barcelona modificarà l'ordenança de civisme després d'una votació amb un ampli consens. Tots els grups excepte Vox han aprovat la necessitat de canviar la norma. Però hi ha dissensos com s'ha de canviar, ja que alguns aposten per la laxitud i altres per la mà dura.

ERC i Barcelona a Comú han apostat per substituir les sancions per la mediació i modificar l'ordenança en un sentit més lax. A l'altra banda hi ha PP i Vox, que creuen necessari endurir les multes i reforçar la seguretat. Trias i Collboni també coincideixen en la necessitat de més mà dura.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Cal recordar que només arribar al consistori, l'alcalde socialista va aprovar un pla per “posar ordre” en nou mesos. El Pla Endreça conté mesures de seguretat i neteja per millorar la imatge de la ciutat. Per aplicar l'augment de les multes, però, cal modificar l'ordenança.

ERC demana una ordenança de civisme més suau

ERC ha proposat una nova ordenança de civisme més simple, “amb alternatives a la multa econòmica i que desplega la mediació per gestionar els conflictes”. Així ho ha defensat el partit d'Ernest Maragall davant de la comissió de la Presidència de l'ajuntament de Barcelona.

ERC ha defensat que "l´objectiu no és cobrar més multes sinó resoldre els problemes de convivència que hi ha a Barcelona". La seva proposta passa per simplificar la norma per fer-la “més clara”. També han demanat una coherència més gran de l'ordenança de civisme amb altres normes com la llei de seguretat ciutadana.

Esquerra demana a més una ampliació del catàleg de “mesures alternatives a la sanció econòmica”. Finalment, per als republicans “la mediació és fonamental pel concepte de la justícia restaurativa”. És a dir, volen una ordenança de civisme tova.

Discussió pels manters

El PSC s'ha avingut a modificar una ordenança que “avui ja no és un instrument vàlid” perquè “les regles del joc han canviat”. Els socialistes, no obstant, aposten per endurir les sancions. La seguretat ha estat una prioritat tant per a Trias com Jaume Collboni al seu model de ciutat.

A més, la portaveu d'ERC, Elisenda Alamany, ha atacat el responsable de seguretat, el socialista Albert Batlle, pel tractament als manters. Alamany l'ha acusat de criminalitzar el col·lectiu en relacionar-los amb la criminalitat. “Vostè posa el focus en qui és explotat i associa inseguretat amb manters”, va argumentar.

Batlle s'ha reafirmat en les declaracions i ha sostingut la necessitat de més repressió i persecució policial. El socialista ha apel·lat la republicana a perseguir “polítiques més progressistes” per construir “alternatives” al problema. Aquest li ha recordat que “vostè no és el xèrif del far west”.

➡️ Política

Més notícies: