Imatge de Yolanda Díaz molt somrient amb la mà al pit
POLÍTICA

Yolanda Díaz o l'esquerra pija

La vicepresidenta en funcions va 'sovint a la perruqueria'

Quan Alfonso Guerra va afirmar dijous que a Yolanda Díaz li va donar temps “entre una perruqueria i una altra” no disparava a l'aire. Guerra replicava així unes declaracions anteriors de la vicepresidenta on acusava l'expresident del Govern Felipe González (1982-1996) de “manca de rigor polític i jurídic” per oposar-se a l'amnistia.

Alfonso Guerra dice que Yolanda Díaz está todo el día “de peluquería en peluquería”

El tàndem González-Guerra

El que va ser vicepresident del Govern entre el 1982 i el 1991 no es va caracteritzar ja en la seva època per la seva moderació verbal. De fet, mentre va durar el tàndem amb Felipe González, aquest exercia de policia bo i Guerra de dolent.

Després la parella política es va trencar pel cas Juan Guerra (1990), l'ús indegut d'un despatx a la Delegació del Govern d'Andalusia per part del germà del vicepresident per a presumpte tràfic d'influències.

Les relacions entre González i Guerra mai no van tornar a ser les mateixes has que l'amnistia els ha reconciliat públicament. Però és que, efectivament, la vicepresidenta en funcions té fama d'anar “sovint” a la perruqueria.

Tacons alts i faldilles estretes

El periodista Luca Costantini (Bolonya, 1983) ho descriu així en el retrat que va fer de la líder de Sumar Yolanda Díaz. La seducció del poder (L'Esfera dels Llibres, Madrid, 2023).

"Yolanda Díaz quiere ser presidenta"

A la primera biografia sobre ella descriu el seu canvi d'imatge des que anava amb jaqueta vermella al Congrés els models blancs d'última moda que fins i tot creixen “el malestar a la cúpula de Podem”.

“El canvi és fins i tot cromàtic. Adéu a la xucla vermella de la investidura de Sánchez -la primera. Ara la ministra vesteix de blanc, i va amb roba molt elegant: des de sabates amb talons, cada cop més alts, fins a faldilles estretes i americanes a l'estil 'first lady'”, explica

“El tall de cabells també es fa rebuscat i distingit. La ministra canvia la seva perruqueria de confiança per una a la plaça del Cascorro de Madrid, on es fa veure sovint després de la reobertura dels espais comercials. Cada dia és més rossa” continua.

Irene Montero està gelosa

L'autor del llibre descriu que el canvi d'imatge no només intensifica les males relacions amb Podem sinó que “Montero no aguanta més. I dóna l'ordre: vol roba com la de Yolanda Díaz”.

La ministra en funcions d'Igualtat, “que anava al Congrés amb la vestimenta de les places i col·lectius socials, sorprèn fins i tot els seus companys de partit quan es comença a veure amb talons”.

Objectiu, la Moncloa

Costantini, que ara és adjunt al director a The Objective havia treballat abans a El País i Vozpópuli . Està especialitzat en l'espai polític de Podem perquè, abans de l'esmentat llibre, en va publicar també un sobre aquest partit, “Aquí mando yo” (2019) i “A l'olor dels diners” (2021)

En una entrevista amb e-notícies el març del 2023 va vaticinar que l'objectiu personal i polític de Yolanda Díaz era arribar a La Moncloa. Díaz ho va reconèixer públicament uns dies després, el 2 d'abril, a la presentació de Sumar. "Vull ser la primera presidenta d'Espanya", va dir aleshores.