Diversos tractors durant una manifestació a Illescas a la quarta jornada de protestes dels ramaders i agricultors, a 9 de febrer de 2024, a Illescas, Toledo
POLÍTICA

La TVE més woke: les protestes dels agricultors no tenen perspectiva de gènere

Una tertuliana de TVE enfada a les xarxes després de criticar la falta de dones a les protestes d'aquesta setmana


Les protestes dels agricultors per una millora al sistema, ha col·lapsat les carreteres de tot Espanya. Durant tota la setmana, milers de pagesos, amb els seus tractors inclosos, han sortit al carrer a reivindicar una simplificació dels tràmits burocràtics, o uns preus adequats als costos.

Aquestes protestes han ocupat titulars a molts mitjans de comunicació. Tot i això, unes declaracions al programa La Hora, de La 1 de TVE, ha cridat especialment l'atenció.

Una col·laboradora del programa de TVE, ha reclamat la visibilitat de les dones agricultores als mitjans de comunicació. “Hem vist algunes declaracions de dones, n'hi ha poquíssimes. Veiem molta barba i molta calba, veiem gent gran, veiem molts homes, “senyors” grans”, apuntava aquesta col·laboradora.

Les declaracions d'una col·laboradora de TVE desencadenen les crítiques a les xarxes

Després de fer-se viral aquest clip, que té més de 200.000 visualitzacions a X —abans Twitter—, molts usuaris s'han mostrat molt crítics. Que aquesta col·laboradora titllés els agricultors de “senyors”, és una cosa que no ha assegut gens bé en xarxes socials, i han volgut mostrar la seva disconformitat davant d'això.

Comentaris de X a una comentarista de TVE que truca als agricultors

Molts usuaris han recriminat a la col·laboradora les seves paraules i han assegurat que “el primer, és parlar bé”, abans de criticar els manifestants. Molts altres mostren ja el seu cansament per tot allò relacionat amb la perspectiva de gènere.

Tot i això, alguns altres han volgut recordar a TVE que la bretxa de gènere en sectors com el de l'agricultura, la ramaderia o la mineria encara són una realitat actualment.

comentaris de X sobre perquè no es veuen dones agricultores

Tot i les insistències de TVE davant la poca visibilitat de les dones agricultores, aquestes dones presenten una quarta part dels treballadors del camp al nostre país. Segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a finals del 2021, les dones representaven un 28,6% del total de treballadors del sector primari a Espanya. De fet, la xifra de dones al capdavant d'explotacions agrícoles el 2020 era superior en un 22% a la del 2009.

I és que, malgrat que, normalment són els homes els que treballen al camp, el cert és que, encara que lentament, la xifra de dones augmenta cada cop més. Encara que això TVE no ho vulgui veure.

➡️ Política

Més notícies: