Imatge de Toni Cruanyes 'TN Vespre' de TV3, emissió del 2 d'agost de 2023
POLÍTICA

TV3, sobre el terrorista de París: 'És un home francès que va cridar «Déu és gran»'

Els teleespectadors reaccionen indignats


Aquest dissabte, un islamista radical ha matat un turista alemany i n'ha ferit dos més amb un ganivet de grans dimensions, als voltants de la Torre Eiffel. Un cop més, TV3 ha tirat d'autocensura per informar del succés. Cosa que ha causat indignació, i no és la primera vegada, entre els espectadors.

"Un turista alemany ha mort a ganivetades per l'atac d'un home de 26 anys. Durant l'atac l'home ha cridat 'Déu és gran' i s'ha referit a la situació de guerra a Gaza. L'atacant és francès, estava fitxat, i segons el ministre de l'Interior té problemes psiquiàtrics seriosos”, van relatar als informatius.

A les xarxes denuncien que TV3 "amaga l'origen dels terroristes per evitar que obrim els ulls davant la contracomunitat que pot destruir Catalunya". També fan referència a molts fills d'immigrants que són legalment ciutadans europeus, però no se senten ni francesos ni catalans. Acusen la televisió pública catalana de "propaganda woke",

Autocensura i 'propaganda woke'

La majoria de mitjans s'han fet ressò del succés parlant de “ciutadà francès” i posant èmfasi en el suposat “trastorn mental”. Es tracta d'un patró que es repetix molt en el tractament d'aquest tipus de notícies. Un tipus d'autocensura que cada vegada té més crítics en contra.

Ja fa temps que TV3 és al punt de mira per la seva deriva woke. El canal, que rep importants sumes de diners públics, s'ha especialitzat a donar veu a les minories que demanen la quota de protagonisme. I a blanquejar el problema de l'islamisme radical derivat del problema migratori.

Fa temps que els espectadors s'han començat a cansar d'aquesta tònica. Cada cop menys gent segueix els informatius del canal, que consideren "infumables" i una reproducció de les obsessions de la nova esquerra. Això coincideix amb l'apogeu de noves opcions polítiques que trenquen aquest tipus de tabús.

Molts catalans ja no empassen

El partit Aliança Catalana va triomfar a les últimes municipals i ara es planteja fer el salt al Parlament. La clau del seu èxit és precisament parlar sense tabús del tema de la immigració i desafiar el discurs mainstream instal·lat en el bonisme i el corrent woke. Cada cop menys catalans empassen el model que representa TV3.

Això ha enfrontat Aliança Catalana amb la televisió pública i els mitjans subvencionats a Catalunya. Aquests sempre treuen el partit de Sílvia Orriols per a coses negatives, i referint-s'hi com a "extrema dreta". Un raser molt evident que també genera un ampli rebuig.

➡️ Política

Més notícies: