Iker Jiménez presentant 'Horizonte' a Telecinco
POLÍTICA

L'aplaudida reflexió d'Iker Jiménez després de l'últim atac terrorista a París

'Tenim el pack complet'


París segueix commocionada amb l'atac terrorista mortal perpetrat per un islamista radical aquest dissabte. L'atacant va matar un turista alemany i en va ferir un altre, apunyalant-los amb un ganivet de grans dimensions a prop de la Torre Eiffel. Després de ser detingut, al crit de “Al·là és gran”, va confessar haver actuat “en defensa dels musulmans que són assassinats a tot arreu”.

Llegint la informació en profunditat, comencen a aparèixer dades cridaneres. Com que l'atacant era francès de naixement i que estava fitxat des de feia temps per la possible relació amb l'islamisme radical. Una cosa que ha cridat l'atenció d'Iker Jiménez, que ha tornat a donar la seva opinió sense censura.

“Estava fitxat des de fa anys, reincident, ganivet gran, i es remarca bé això del trastorn. Tenim el pack complet”. El presentador fa referència així a l'article de l'ABC que recull el succés, i ironitza sobre el tractament mediàtic d'aquests atemptats terroristes i el greu problema que s'amaga al darrere.

Iker, contra 'els que miren cap a un altre costat'

La informació apunta que el terrorista “estava fitxat des de fa mesos amb la lletra S, que agrupa sospitosos de relacions perilloses amb l'islamisme radical”. I afegeix que “estava també al punt de mira pels seus problemes psiquiàtrics”. Un patró que es repeteix a totes les informacions d'aquest tipus de successos.

També va passar, sense anar més lluny, amb l'atac en un parc infantil a Annecy, al sud de França, el mes de juny passat. L'atacant era un refugiat sirià, encara que en aquell cas es va descartar el mòbil terrorista i es va atribuir a problemes psicològics. Això per a molts és un intent d'amagar la realitat.

Captura d'Iker Jiménez com a presentador de Quart Mil·lenni a Telecinco

“M'aterreix que tinguis un púlpit des del qual agitar l'odi”, responen a Iker Jiménez al tuit. “Aterri's més pel ganivet i pels que miren cap a una altra banda”, replica el presentador. També lamenta que algunes visions acabin donant a entendre que el terrorista és la víctima i la víctima culpable.

Al punt de mira

Iker Jiménez fa temps que està en el punt de mira per les seves anàlisis de l'actualitat política i social. L'acusen de connivència amb teories de la conspiració que alimenten l'extrema dreta. Per exemple, en temes com la immigranció, la seguretat i el terrorisme islamista que amenaça Europa.

Però Iker Jiménez sempre ha reivindicat que és una veu lliure davant de la censura woke del corrent majoritari. Això permet analitzar la realitat des d'un punt de vista genuí respecte a la resta dels mitjans. El seu missatge és que, a diferència del que es ven, sí que hi ha un problema de seguretat.

Pel que es veu a l'últim tuit, Iker té molts fans darrere que aplaudeixen la seva visió de la realitat. “Sempre tenen trastorns d'alguna mena, quina casualitat” o “ja no saben com tapar el sol amb un dit” són alguns dels comentaris que es poden llegir.

➡️ Política

Més notícies: