Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera
POLÍTICA

TV3 segueix amb la campanya contra Xavier García Albiol (i li torna a sortir malament)

Els veïns donen suport a l'alcalde en el polèmic desallotjament


Aquest divendres està programat el desallotjament d'un bloc sencer al barri de la Salut de Badalona, on hi viuen vuit famílies. La desocupació ha generat una nova baralla entre govern i oposició. L'alcalde Xavier García Albiol recolza el desallotjament, mentre que ERC l'acusa de deixar vuit famílies vulnerables al carrer sense solució habitacional.

El cas ha provocat una guerra entre els partidaris de l'ordre i els defensors del bonisme i les polítiques woke. Entre aquests últims hi ha TV3, que aquesta vegada tampoc no ha deixat passar l'oportunitat d'atiar Xavier García Albiol. Però els veïns han tornat a demostrar que són del costat del seu alcalde.

Segons la televisió pública catalana, “Albiol acusa d'ocupes i delinqüents famílies que seran desnonades, però tenien contracte”. Els comentaris a la publicació a X deixen en evidència aquesta interpretació. “Tenir contracte”, recorden, “no vol dir que puguis punxar la llum, muntar escàndols i molestar els veïns o vendre droga a la cantonada”.

Els veïns opinen que “TV3 fa una crònica parcial amb comentaris cínics sobre allò que diu l'alcalde, i en canvi eleva el que diuen els okupes a categoria de veracitat”. És per això que acusen el canal de “manipulació” i “propaganda”. I és que segons explica la mateixa TV3, el contracte va expirar fa temps.

“Fa tres anys van rebre una carta en què deia que no se'ls renovava el contracte de lloguer perquè l'edifici estava en mal estat. L'ajuntament va declarar l'edifici en ruïnes assegurant que suposa un risc per als ocupants. I va obligar el propietari a l'enderrocament oa la reforma completa”, es llegeix a la notícia.

“Si tenien contracte i ja no en tenen, doncs se n'han d'anar”, diu un comentari, “si han de marxar i no ho fan, doncs són okupes”. Aquest i altres usuaris de la xarxa social X defensen el desallotjament igual que ho ha fet Xavier García Albiol amb missatges explícits. L'alcalde ha deixat clar quina és la posició de l'ajuntament.

Missatge de Xavier García Albiol

“Estem parlant d'un bloc de llum on tothom té la llum punxada, és a dir, que la llum li estem pagant la resta de veïns. La Guàrdia Urbana ha hagut d'intervenir diverses vegades per baralles, crits i discussions. Són gent que llencen les escombraries per la finestra oa la finca del veí”, ha explicat l'alcalde.

Albiol ha carregat contra els partits polítics i opinadors que critiquen la posició del seu equip de govern. L'alcalde ha reiterat que només els veïns que es comporten han de poder gaudir de determinats drets. "Mentre jo sigui alcalde", ha dit, "davant l'okupació il·legal conflictiva, ho tinc molt clar".

L'oposició s'alia amb les entitats socials

Entitats com la Plataforma Sant Roc Som Badalona al·leguen que els afectats són famílies vulnerables amb persones malaltes i menors. Neguen que siguin conflictives i acusen l'alcalde d'estigmatitzar-los. Segons diuen, són persones normals i no hi consten denúncies o queixes per molèsties.

ERC s'ha aliat amb les entitats en aquesta nova ofensiva contra el govern de Xavier García Albiol. Els republicans han demanat que l'alcalde es reuneixi amb els afectats perquè en pugui conèixer de primera mà la versió. També ha demanat que l'ajuntament els ofereixi una solució habitacional.

➡️ Política

Més notícies: