Muntatge de Donald Trump i TV3
POLÍTICA

TV3 i Rac1 fan campanya per Kamala Harris i contra Donald Trump

Les darreres enquestes a quinze dies de les eleccions han posat nerviós més d'un

Els mitjans públics i subvencionats a Catalunya miren amb autèntic por a les eleccions als Estats Units que se celebraran el proper 5 de novembre. A quinze dies per a aquests comicis decisius, mitjans com TV3 i Rac1 s'han posat les piles per fer campanya per Kamala Harris i contra Donald Trump.

La televisió pública catalana ha convidat aquest dilluns la periodista María Ramírez, que ha publicat un llibre sobre la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units. La convidada ha destacat “el grau de misogínia” a la societat nord-americana, però també la “bretxa de gènere” entre els votants: “L'aclaparadora majoria dels homes votaran Trump, la clara majoria de les dones votaran Kamala Harris”.

També aquest matí, Jordi Basté ha obert l'informatiu del Món a Rac1 disparant contra el candidat republicà: “Donald Trump redobla els seus atacs als immigrants, i ara acusa els haitians no només de menjar gos i gats sinó també oques”. Al presentador se l'ha vist preocupat per les últimes enquestes que ja situen Trump davant de Harris als estats clau.

Basté, a totes contra Trump

Basté s'ha proposat empènyer Kamala Harris ara que les coses semblen torçar-se, i ha anat amb tot contra Trump al programa d'aquest dilluns. No només ha obert el programa fent sonar les alarmes, sinó que també ha dedicat la seva editorial al candidat republicà.

Basté s'emportava les mans al capdavant: “Com s'entén que un de cada vuit afroamericans votessin Trump, o que a Biden li fos pitjor amb les minories que a Bill Clinton. Com és possible que Trump caigui més al votant masculí que al votant femení”.

I concloïa que “per a una part important del món, Trump és una veritat tan incòmoda que preferim creure que és una anomalia”. Per a Basté, és "el més semblant a un virus que s'escampa i que és molt complicat d'aturar. El polèmic presentador remata dient que “estem sobrevivint Trump, i sobretot aquella Amèrica, que és molta, que se sent còmplice de ell”.

Per ell, això últim és el més perillós. És a dir, el perillós que hi hagi més gent que voti Trump que Harris, estenent així aquella teoria de l'esquerra que la culpa és de la gent que vota malament.

TV3 fa campanya per Kamala Harris

El setge del programa de Jordi Basté Donald Trump ha seguit amb la curiosa intervenció d'un col·laborador que es preguntava “què passarà si expulsa tots els sense papers”. Perquè si a partir d'ara només poden treballar les persones amb papers, els preus es dispararan si cal pagar-los més i donar-los protecció laboral”.

Kamala Harris amb vestit blanc parlant en un podi amb un micròfon.

També TV3 ha volgut posar el gra de sorra amb una nova glorificació de la figura de Kamala Harris, la gran esperança de l'esquerra contra Trump. "Ha aconseguit de manera molt ràpida, en temps rècord, els suports de la majoria del seu partit", glossava la presentadora Ariadna Oltra. També ha tornat a apel·lar (una vegada més) al "somriure" de Harris, i ha preguntat si és degut a l'"estereotip nord-americà de la dona nega enfadada".

La mateixa presentadora que es queixa dels estereotips va destacar l'anècdota de Donald Trump a un McDonald's i de Steve Wonder felicitant Kamala Harris. És clar qui és el candidat (la candidata, més aviat) de TV3 per a aquestes eleccions.

➡️ Política

Més notícies: