Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

Onada de crítiques a TV3 per la seva notícia sobre l'apunyalament múltiple a Dublín

Multitud d'usuaris a X han criticat durament el telenotícies pel seu missatge en referència a les protestes de Dublín


Avui ens hem aixecat amb la notícia dels disturbis durant la nit passada a Dublín. Amb aquesta notícia i, també, amb la polèmica cobertura que li ha donat TV3. 'Això que feu no té nom i es diu terrorisme informatiu', deien alguns usuaris.

Fortes protestes a Dublín

Ahir, molt a prop de lloc on va començar l'Aixecament de Pasqua del 1906, cremava un autobús a Dublín. Les protestes s'havien desbocat. El detonant va ser l'apunyalament per part d'un presumpte algerià a una dona i tres nens.

Feia temps que a Irlanda no es veien manifestacions que derivessin en aldarulls com els d'ahir. Això, al voltant de les 20.30, va portar la policia a intervenir per evitar que la indignació dels manifestants provoqués el caos. El balanç, l'habitual: antiavalots, columnes de foc i el debat sobre l'extrema dreta.

La nacionalitat de l'atacant no s'ha confirmat. El mitjà conservador Gript va insinuar que es tractava d'un algerià, i la policia (la Garda) va dir que això eren 'rumors'. En roda de premsa, la policia parlava de 'brètols d'extrema dreta', sense aclarir la identitat de l'atacant, que es va apunyalar a si mateix.

Captures de tuits crítics amb TV3

TV3 i la polèmica

A falta que les autoritats aclareixin la nacionalitat de l'atacant, TV3 no va tardar a assenyalar les manifestación "d'extrema dreta". Cosa que no ha convençut gaires i, en particular, els seguidors del telenotícies a X. Aquest ha estat el missatge que ha desfermat les crítiques:

Totes les respostes han anat per la mateixa direcció: parlen de manipulació mediàtica. Critiquen el telenotícies de TV3 per no informar de l'apunyalament, però sí de les protestes. Aquest era el to general al fil de X:

En les pròximes hores caldrà estar atents a les informacions de la policia. Allò que tothom espera és la confirmació de si l'atacant és algerià o no. Pel que fa a les víctimes, preocupen una treballadora del col·legi i una nena de cinc anys que presenta 'lesions greus'.

➡️ Política

Més notícies: