Fotomuntatge amb Sílvia Orriols en primer pla amb un grup de musulmans resant en una mesquita de fons
POLÍTICA

Sílvia Orriols felicita Geert Wilders amb un missatge sobre la islamització

Aliança Catalana celebra l'expansió del front antiimmigració europeu

El triomf de Geert Wilders i el seu partit a les eleccions dels Països Baixos han provocat l'eufòria als partits identitaris europeus. Entre altres, Aliança Catalana, el partit que vol ocupar aquest espai a Catalunya. La seva líder, l'alcaldessa de Ripoll Sílvia Orriols, ha felicitat Wilders.

Orriols ha celebrat que "les forces que volen combatre l'islamització d'Europa avancen". I que "aquells que defensen l'arrelament d'aquesta ideologia arcaica, misògina i antioccidental, cauen". L'alcaldessa de Ripoll ha tancat el missatge donant l'enhorabona a Geert Wilders.

Wilders va fundar el 2004 el Partit per la Llibertat, com una escissió del centredreta. Crític amb la “islamització d'Europa”, defensa mesures dràstiques com la prohibició de l'Alcorà i el tancament de mesquites. Una visió que comparteix amb Le Pen a França, la Lega Nord a Itàlia, i ara també Aliança Catalana a Catalunya.

Eufòria a Aliança Catalana

Els seguidors de Sílvia Orriols han comentat positivament la seva felicitació al líder ultradretà holandès. "Europa està despertant, ara toca a Catalunya", es pot llegir als comentaris a la seva felicitació. "Una nova victòria per al conservadorisme que té clar que una Europa sense immigració musulmana conflictiva seria més pròspera que la porqueria multicultural actual", diu un altre.

A més, l'alcaldessa de Ripoll s'ha fet ressò de l'opinió del medievalista Josep M. Armengol Villanueva: "Diuen que no entenen que a Holanda guanyés el partit d'aquest senyor, però la realitat és demolidora. Molta gent està farta de la multiculturalitat, la immigració massiva, la delinqüència, la substitució de població autòctona i la islamització”.

Els membres i simpatitzants d'Aliança Catalana tenen clar que “Geert Wilders és el model a seguir a Catalunya”. Més enllà del programa antiimmigració, el Partit per la Llibertat holandès va contra l'Agenda 2030 i la UE en defensa de la sobirania del país. També defensa abaixar els impostos i l'edat de jubilació.

També a Catalunya?

Els catalans partidaris d'aquestes opcions somien veure aviat el triomf d'Aliança Catalana. La pregunta és si l'onada ultraconservadora que s'estén per Europa també pot arribar a Catalunya. El partit de Sílvia Orriols ha anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions catalanes, però la seva projecció és una incògnita perquè no apareix a les enquestes d'opinió.

Imatge del bloc d'Aliança Catalana a la manifestació de l'11S. Milers de persones darrere de la pancarta “Apliquem el resultat de les urnes: independència” amb fons blau

El partit de Sílvia Orriols defensa la independència unilateral de Catalunya i mesures dràstiques per frenar la immigració i expulsar els il·legals. El seu èxit es basa en el cansament cap als partits processistes i el bonisme de les institucions cap al problema migratori. "Salvem Catalunya" és el lema amb què atrau milers de simpatitzants, sobretot joves.

La seva irrupció a les últimes municipals, el 28 de maig de 2023, va desencadenar una ferotge campanya dels mitjans de comunicació. El partit és titllat d'“extrema dreta” i només apareix en notícies negatives i de forma pejorativa. AC també ha estat objecte d'un cordó sanitari de la resta de partits perquè no pogués governar a Ripoll.

➡️ Política

Més notícies: