Captura de pantalla de vídeo
POLÍTICA

TV3, una altra vegada a l'ull de l'huracà per un polèmic vídeo sobre Aliança Catalana

La televisió pública catalana anomena 'descontents, porucs i ignorants' els votants del partit

Des del seu triomf a les eleccions municipals del 28 de maig de l'any passat, Aliança Catalana ha estat al punt de mira dels mitjans públics i subvencionats. El silenci mediàtic va donar pas a la informació esbiaixada i els qualificatius per estigmatitzar el partit de Sílvia Orriols com a racista i d'extrema dreta.

L'enfonsament del processisme i l'entrada d'AC al Parlament a les eleccions catalanes recents han acabat de disparar el nerviosisme a la televisió pública catalana. Aquesta setmana, els serveis informatius de TV3 han preparat un reportatge sobre “l'ideari xenòfob d'Aliança Catalana, un partit alineat amb l'onada reaccionària global”.

Un reportatge tendenciós

Afirmen que "l'arribada d´Aliança Catalana al Parlament ha fet entrar, per primera vegada, una opció d'extrema dreta independentista". I afegeixen que “després de Vox, el partit de Sílvia Orriols afegirà el seu discurs basat en les proclames antiimmigració”.

Recorren a experts per caracteritzar Aliança Catalana com a part de “l'estratègia i l'ideari” de l'“extrema dreta global”. El principal punt d'unió és "el discurs marcadament antiimmigració", diu un dels experts, i TV3 afegeix que "el discurs d'Aliança Catalana culpa les persones migrades de bona part dels problemes socials i econòmics del país". Un altre expert conclou que "viuen del descontentament, de la por i de la ignorància".

Missatges contra TV3

Més de 200.000 reproduccions i 700 comentaris és el que ja ha acumulat el post de TV3 amb aquest reportatge sobre Aliança Catalana.

Missatges com el de Francesc Moya, que afirma que mai no ha estat xenòfob però que “quan com a gai no puc anar tranquil pel barri perquè a uns musulmans els molesta seré el que hagi de ser per defensar els meus drets”. Un altre missatge afirma que TV3 i 3/24 “entren en pànic”, i molts carreguen les tintes contra el medi públic.

Consideren que "una televisió pública no pot anar atacant uns partits i adulant els altres", i abunden els termes "manipulació" i "pamflet" d'ERC i la CUP. També hi ha qui carrega contra els experts que apareixen al reportatge: “Anem bé amb aquests catedràtics i professors de ciències polítiques, la universitat catalana està trufada de docents ignorants i wokes”.

Els dirigents, contra TV3

Dirigents del partit també han reaccionat contra la peça informativa de la televisió pública catalana. Com Sílvia Orriols, que ha lamentat que TV3, “la tele al servei del règim processista”, digui que “ens voten descontents, porucs i ignorants”. “Això ja passa de la ratlla”, ha exclamat indignada, “vergonya absoluta”.

El responsable de programa del partit, Jordi Aragonès, diu que “mentre ells segueixin centrant-se a insultar, AC treballarà per resoldre els problemes de Catalunya, defensant la independència, la riquesa i la seguretat del nostre poble”. També ha dit de forma irònica que a Catalunya hi ha 119.000 descontents, porucs i ignorants, en referència als vots que va rebre AC a les eleccions catalanes.

➡️ Política

Més notícies: