Una dona rossa amb tatuatges al braç està sent entrevistada en un carrer, amb diversos cotxes estacionats i edificis al seu voltant.
POLÍTICA

Una TV va al Vendrell per l'auge de la inseguretat i gairebé capta un altre apunyalament

Una ciutadana relata en directe un atac amb ganivet que s'havia produït minuts abans. La policía nega els fets

Dijous passat, dos joves magribins van ferir greument un altre noi després de clavar-li quatre ganivetades al Vendrell. Aquest va ser només un dels molts casos d'atacs amb arma blanca que han tingut lloc a Catalunya els darrers dies. Ja són més de 20 casos similars els que s'han succeït aquest agost a terres catalanes.

Per parlar de l'auge de la inseguretat a Catalunya i del cas del Vendrell en particular, un reporter de Cuatro s'ha desplaçat aquest dilluns a aquesta localitat catalana. La sorpresa per a l'equip del programa En Boca de Todos i per als espectadors és que han captat una nova agressió amb ganivet.

El reporter en qüestió ha volgut parlar sobre l'augment de la delinqüència a la ciutat amb una veïna, que ha sorprès tothom amb el seu relat. "Està tot gravat. Estàvem demanant menjar, ha vingut un 'pavo' i ha pegat[un cop]amb un ganivet. No ho sé, aquesta gent està molt boja", explicava la protagonista visiblement alterada pels fets que acabava de presenciar.

"Jo no puc viure aquí. No ho puc explicar ara mateix perquè estic molt nerviosa", admetia la veïna d'aquesta zona del Vendrell. En aquest moment, un noi que acompanyava la veïna també ha volgut donar la seva opinió davant dels micròfons de Cuatro. "És molt perillós, tio. És perillós aquest barri, ja està", admetia. Després d'aquestes declaracions, tots dos han entrat ràpidament a casa seva, segurament per no tenir més problemes amb els agressors. Hores més tard, la policia local del Vendrell ha asegurat que no té constància dels fets que ha relatat aquesta veïna del municipi.  

El moment televisiu que han captat les càmeres del programa En Boca de Todos evidencia l'auge de la delinqüència que està patint Catalunya els últims mesos. Les dades del Vendrell ho exemplifiquen clarament. Segons dades oficials, la criminalitat en aquest municipi va augmentar un 17,8% el 2023 respecte de l'any anterior, destacant sobretot l'increment dels robatoris amb violència i intimidació (+51,2%). Al Vendrell, durant l'any passat, també hi va haver més furts (+34,5%), més violacions (+50%) i més tràfic de drogues (+18,5%) que l'any anterior. Així ho reflecteix el Balanç de Criminalitat publicat pel Ministeri de l'Interior.

➡️ Política

Més notícies: