Home amb vestit fosc i camisa clara parlant davant d'un fons blanc.
POLÍTICA

El PP català es posa seriós contra el 'malbaratament' i 'endollisme' a la Generalitat

Demanen una auditoria per 'eliminar' la 'despesa supèrflua' a l'administració pública a Catalunya

El Partit Popular de Catalunya ha llençat una forta crítica al nou president de la Generalitat. Els populars catalans acusen Salvador Illa de convertir el Govern en un "xiringuito socialista" mitjançant la contractació de familiars i familiars del PSC per ocupar càrrecs polítics.

Juan Fernández, portaveu del PP al Parlament, ha exigit una auditoria exhaustiva de la despesa pública. L'objectiu, assegura, és acabar eliminant el que considera una "despesa supèrflua" en l'estructura política de la Generalitat.

Segons Fernández, l'objectiu d'aquesta auditoria seria identificar i erradicar les estructures d'Estat i duplicitats que considera innecessàries. I també combatre l'“endollisme” i la proliferació de càrrecs polítics. Per al PP, aquests recursos haurien de redirigir-se a àrees clau com la sanitat, l'educació i l'habitatge, en lloc de perpetuar allò que consideren un "malbaratament polític".

El portaveu popular ha assenyalat que la gestió d'Illa segueix la camí del president del Gobierno, Pedro Sánchez. Consideren que, igual que Sánchez, el president aplica a Catalunya les mateixes pràctiques de "nepotisme" i control institucional. Fernández subratlla que Illa ha començat el seu mandat a la Generalitat de la mateixa manera que Sánchez a nivell estatal. Està "endollant afins i familiars en càrrecs polítics" i establint una xarxa de poder similar, denuncia.

El PP també ha criticat durament l'absència d'Illa en l'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons el portaveu popular, el president va prioritzar la seva reunió amb Pedro Sánchez a Lanzarote. Aquest fet ha estat utilitzat per Fernández per argumentar que Illa actua sota les ordres de Sánchez. Un Sánchez que, alhora, depèn del suport de Carles Puigdemont i ERC per mantenir el poder.

Fernández ha conclòs afirmant que amb Illa al capdavant de la Generalitat, “tot seguirà igual que amb l'independentisme”. I reivindica que el PP s'erigirà com el "fre al Parlament" davant del que consideren escàndols i cessions polítiques per part del nou govern socialista.

El Partit Popular de Catalunya, amb aquesta posició, cerca posicionar-se com a principal força d'oposició al nou govern d'Illa. Els populars prometen una vigilància constant sobre la seva gestió i denunciant qualsevol pràctica que considerin perjudicial per als interessos dels catalans.

➡️ Política

Més notícies: