Muntatge amb una imatge de l'exterior del Magic Badalona i el detingut per la policia

POLÍTICA

La Fiscalia veu indicis clars de terrorisme en l'atac al Magic Badalona al mes de març

Un home pakistanès armat amb una destral de grans dimensions va irrompre en un restaurant, provocant un el caos

Van passant els dies i cada cop coneixem més detalls sobre l'assalt a un restaurant de menjar ràpid al centre comercial Magic Badalona. El 27 de març passat, un home va irrompre en un establiment de la cadena McDonald's armat amb una destral, desencadenant el pànic entre els clients. Afortunadament, només va arribar a provocar destrosses materials, abans de ser reduït per un mosso d'esquadra fora de servei i un vigilant de seguretat.

Si bé en un primer moment es va descartar la possibilitat que es tractés d'un atac amb motivació terrorista, al cap d'uns quants dies aquesta hipòtesi va anar guanyant força. Finalment, el mateix Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar que el succés estava sent investigat com a terrorisme gihadista. En aquest sentit, el cas es va derivar a l'Audiència Nacional, òrgan competent en aquest tipus de delictes.

Imatge de la detenció de l'agressor al Màgic de Badalona

La Fiscalia de l'Audiència Nacional veu indicis de radicalització gihadista

Ara, segons un document al qual ha tingut accés la periodista Anna Punsí (@punsix), n'hem conegut més detalls. En concret, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha emès un "informe favorable" que el cas sigui assumit per aquest òrgan judicial. La justificació és que els fets ocorreguts el 27 de març passat "serien constitutius d'un presumpte delicte d'integració/col·laboració amb organització terrorista".

"Sense perjudici del que resulti de la investigació", assenyala la fiscal Raquel de Miguel Morante. En aquest sentit, el Ministeri Públic considera que les accions de l'acusat són una "acció violenta a títol individual o en solitari, en compliment dels postulats de la Gihad".

El detingut portava una destral de grans dimensions

La Fiscalia recull al seu informe els fets duts a terme pel "ciutadà de nacionalitat pakistanesa H. Warris", que es troba en aquests moments a "presó provisional". El 27 de març passat, "l'investigat es va dirigir al centre comercial Magic de Badalona", portant un "mocador palestí al cap". A més, també portava una "destral de grans dimensions", amb la qual es va dirigir directament al restaurant de menjar ràpid.

Imatge d'un aparador de McDonald's atacat amb els vidres trencats

A l'interior de l'establiment, "va començar a tovar la destral, destrossant un expositor i trencant vidres del restaurant". D'aquesta manera, H. Warris va causar "un clima de terror i histèria col·lectiva". Posteriorment, "va ser interceptat per un ciutadà", que va esquivar els possibles cops de destral, i que va acabar immobilitzant-lo.

➡️ Política

Més notícies: