Policies dels Mossos d'Esquadra detenint una persona amb un cotxe patrulla, amb un tuit borrós en primer pla.
POLÍTICA

Polèmic tuit d'un dirigent de l'Ajuntament de BCN després d'una operació antigihadista

La comunitat jueva de Barcelona li respon que el més prioritari és l'alliberament dels ostatges que té Hamàs

La Guàrdia Civil i la policia alemanya van desarticular ahir una estructura logística de Hezbollah que operava a Barcelona i Badalona. Aquesta operació suposa un cop dur a les capacitats logístiques de Hezbollah per construir i enviar drons per lluitar contra Israel.

Els investigadors van advertir que unes certes compres de materials que es feien a Catalunya suggerien la construcció de drons kamikazes. Aquestes compres es feien amb societats mercantils espanyoles a nom de ciutadans d'origen libanès.

El trasllat a Alemanya d'un dels titulars d'aquestes societats va activar la cooperació policial internacional. A partir d'aquí, es va descobrir una estructura logística que operava des de Catalunya i altres països. Segons va transcendir a la premsa, tant la quantitat com la varietat dels materials indiquen que s'han pogut haver construït centenars i fins i tot milers de drons.

Aquests drons suposen un problema bèl·lic per a Israel. Difícils d'interceptar, barats i amb capacitat per carregar grans quantitats d'explosiu, els drons són una de les principals cartes militars de Hezbollah.

'Esperem la teva dimissió'

Com sol passar a les xarxes socials, són molts els que s'apunten a comentar l'actualitat. Les polèmiques venen quan un d'aquests comentadors és un càrrec públic o té algun tipus d'incidència pública. Això és el que li ha passat a David Llistar.

Físic de formació, Llistar és l'actual director de Justícia Global i Cooperació de l'Ajuntament de Barcelona. En un missatge publicat a través de xarxes socials, Llistar ha lamentat que aquestes operacions policials no es facin també amb Israel.

“Des de la perspectiva de justícia global té tant delicte enviar peces per drons militars a Hezbollah com a Israel”, ha assenyalat Llistar:

Aquest missatge ha portat molts a criticar les paraules de Llistar. La comunitat jueva de Barcelona li ha respost que “Parlar de justícia global des de la comoditat de la seva posició de servidor públic del nostre Ajuntament a Barcelona és inútil”. Així mateix, la comunitat jueva ha insistit que l'alliberament dels ostatges és prioritari.

De la mateixa manera, molts han considerat indignes aquestes paraules d'un responsable públic i n'han demanat la dimissió. “Esperem la teva destitució o dimissió immediates”, “I tu dius ser representant de la ciutat de Barcelona?”, li retreien alguns usuaris.

➡️ Política

Més notícies: