Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

El tuit viral que reflecteix el drama de la multireincidència a Catalunya

Un senegalès ha estat expulsat del país després d'acumular 37 detencions els últims anys

La multireincidència ha esdevingut un dels principals problemes de la seguretat a Catalunya. A Barcelona, l'any passat, el 80% dels delictes van ser comesos per menes multireincidents, i 500 delinqüents acumulaven més de 6.000 delictes. Però no és un fenomen exclusivament barceloní, sinó que s'estén a tot Catalunya obrint un debat sobre la necessitat de més mà dura contra la delinqüència.

Una de les zones més afectades per la inseguretat a Catalunya és Lleida, on la Policia Nacional ha expulsat un senegalès que acumulava 37 detencions en set anys. Aquest home havia fet del robatori el seu mode de vida, alterant la convivència a diverses localitats de la comarca del Segrià. Com que és a Espanya de forma il·legal, la policia va tramitar un expedient d'expulsió que ha acabat amb la deportació al seu país i la prohibició de tornar a entrar en territori espanyol durant els propers anys.

El compte de Twitter @calellencahu ha retuitejat la notícia del diari El Segre, amb un missatge afegit que s'ha viralitzat ràpidament. És una llista dels antecedents del delinqüent expulsat del país: 9 detencions per robatori amb violència, 3 per robatori amb força, 2 per furt i diversos delictes contra el patrimoni, per amenaces, lesions, danys i atemptat contra agents de l'autoritat.

A més, l'home acumulava tres trencaments de condemna i tres reclamacions judicials. El missatge es tanca amb una interessant reflexió, i és que “en un país normal l'hauria expulsat la primera”.

El drama de la multireincidència a Catalunya

La Policia Nacional ha expulsat del país set multireincidents a les comarques de Lleida els últims dos anys. Aquestes set persones acumulaven 112 detencions, la majoria per robatoris amb violència, furts i tràfic de drogues. Només l'any passat es van executar cinc deportacions de multireincidents a la província, com la d'un peruà amb 25 antecedents i un indi amb 16 detencions per tràfic de drogues.

Moltes vegades, però, la manca de mitjans i l'empara de la llei ofereix una sensació d'impunitat que convida aquests delinqüents a continuar delinquint. Una altra de les zones afectades per aquest problema és la comarca del Maresme, on diversos alcaldes van aixecar recentment la veu demanant deportacions. Això va tornar a obrir el debat sobre l'expulsió dels estrangers multireincidents, que fins fa poc era un tema tabú.

Debat sobre immigració i delinqüència

Tant Lleida com el Maresme són zones sotmeses a una gran pressió migratòria, que ha crescut de manera alarmant en els darrers mesos. L‟assenyalament d‟aquest problema ha provocat acusacions de “racisme” i “extrema dreta” per part de l‟esquerra, que a més nega que hi hagi un problema d‟inseguretat a Catalunya. Però les dades oficials del Departament d'Interior confirmen que efectivament hi ha un problema, i cada cop més els veïns el denuncien a través de les xarxes socials.

➡️ Política

Més notícies: