Puigdemont en una roda de premsa a Argelers
POLÍTICA

Nous problemes per a Carles Puigdemont: un jutge l'acusa ara del delicte de traïció

El moviment del magistrat que investiga la suposada trama russa del procés complica l'amnistia del líder de Junts

Nou maldecap per a Carles Puigdemont. El jutge Joaquín Aguirre, del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, ha acusat el líder de Junts per Catalunya de traïció. Aquest delicte no s'inclou a la llei d'amnistia, cosa que de facto complica la situació del que fos expresident de la Generalitat.

Segons informació publicada per ElMón, el magistrat demana al Tribunal Suprem processar Carles Puigdemont per aquest delicte de traïció i també pel de malversació. Tot això, pel cas obert sobre la presumpta ingerència russa al procés independentista.

Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

La possible ingerència russa en el procés ha estat objecte de polèmiques des que es va obrir. De fet, fa unes setmanes, l'Audiència Nacional va impedir que Aguirre continués investigant aquesta causa. I és que, després d'anys de recerca, les sospites sobre la possible influència de Rússia als líders procesistes ha anat desinflant-se.

Tot i això, el jutge creu que els acusats van treballar amb Rússia "per afavorir la secessió d'una part del territori espanyol", cosa que "constituiria un delicte de traïció". I és que Rússia, sent considerada “una potència estrangera”, podria haver “utilitzat l'element de la guerra híbrida” contra l'estat.

Més enllà del recorregut que pugui tenir aquesta causa, el que és clar és que el moviment del jutge Joaquín Aguirre torna a deixar Carles Puigdemont en una situació delicada. I és que el delicte de traïció no s'inclou a l'amnistia. Per tant, el líder de Junts per Catalunya tindria més complicat tornar a Catalunya ben aviat, tal com que havia promès en campanya electoral.

Carles Puigdemont no és l'únic acusat en aquesta causa sobre la possible ingerència russa en el procés independentista de l'any 2017. Amb el líder juntaire, el magistrat també investiga Artur Mas, Elsa Artadi, Víctor Tarradellas, Francesc de Dalmases, Josep Lluís Alay o l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye. Entre els investigats també destaca el nom del periodista Carles Porta, la cara visible de programes d'èxit de la televisió catalana com Crims o Tor. Segons el jutge, Porta, amic íntim de Puigdemont, també tindria constància d'aquests contactes entre la cúpula processista i els suposats emissaris russos.

➡️ Política

Més notícies: