Dos homes posant davant una sala de reunions amb persones al fons.
POLÍTICA

El debat sobre immigració esclata a Manresa: insults i atacs en ple municipal

Junts acusa CUP i ERC d'un 'atac coral' amb insults i acusacions personals

Aviat es complirà un any de la baralla multitudinària entre joves estrangers al centre de Manresa, que va fer emergir el problema de la inseguretat a la ciutat. Allò va motivar una manifestació amb centenars de veïns i comerciants units sota el lema “Manresa diu prou”. Alhora, això va provocar la reacció contrària: una manifestació de l'esquerra que acusava els altres d'utilitzar la seguretat per promoure el racisme.

Com tot Catalunya, Manresa està dividida entre el cansament de la ciutadania que pateix les conseqüències de la inseguretat, i l'esquerra obsessionada amb el racisme i l'extrema dreta.

Això s'ha manifestat aquest dijous amb una bronca monumental al ple municipal, entre Junts, d'una banda, i ERC i la CUP, de l'altra. Es va produir durant el debat d'una moció presentada per Junts, per frenar la fugida de manresans que es viuran fora de la ciutat. A la seva exposició, el regidor i president de Junts a Manresa, Ramon Bacardit, ha parlat de “substitució” demogràfica i d'”èxode”, paraules que han donat peu a la bronca amb insults i acusacions personals.

Ramon Bacardit ha denunciat a Twitter haver estat objecte d'un atac “furibund i personalitzat cap a la meva persona, de manera coral i orquestrada per part de CUP i ERC, amb insults, difamacions i burles”. Bacardit va ser des del primer moment la cara visible del moviment contra la inseguretat a Manresa, i des de llavors l'esquerra li té jurada. "Només tinc un missatge, seguirem denunciant serenament el que no va bé a Manresa", s'ha reafirmat el regidor de Junts.

Insults i acusacions

En la resposta a Ramon Bacardit, el regidor de la CUP, Jordi Trapé, ha criticat Junts per “utilitzar la retòrica de l'extrema dreta” per “promoure la xenofòbia, la deshumanització de l'estranger, i la divisió social”. A més ha acusat Bacardit de fer-ho amb fins electorals, i ha dit que “mai hauríem esperat del seu partit un viratge com el que està experimentant”.

Trapé ha retret a Junts utilitzar el terme "extrema esquerra", anar de la mà de l'extrema dreta a les manifestacions, utilitzar imatges de dones marroquines en un vídeo de campanya sobre la inseguretat, i mentir "deliberadament" sobre les dades d'escolarització a la nostra ciutat. “Estem en una onada reaccionària, i vosaltres heu decidit pujar-hi”.

El PSC també va carregar contra Junts per la seva deriva “cap a l'extrema dreta”, i va utilitzar apel·latius com a “classistes” i “etnicistes reaccionaris”.

El regidor d'ERC, Pol Huguet, també va ser especialment dur amb Ramon Bacardit, que va anomenar “manipulador” i “intoxicador d'odi”. La va animar a “preguntar als manresans musulmans com viuen l'auge de l'extrema dreta”, i va afegir que “van pel carrer amb més por que mai” i que “les dones reben més insults per portar mocador”. "Ràbia, pena i vergonya" és el que va dir sentir el regidor republicà "per difondre el discurs de l'odi per un grapat de vots".

Bacardit es defensa

En el seu torn rèplica, Bacardit va denunciar un “atac a la meva persona” com a “estratègia d'ERC des de la campanya electoral”. A més, va dir que “la moció no parlava de xenofòbia ni de segregació escolar”, i que volia resoldre un problema real i no anar-se'n per les branques amb un debat ideològic. Finalment ha negat els fins electoralistes, però ha recordat que “la ciutat no va bé” i que “seguirem denunciant” allò que no funciona.

➡️ Política

Més notícies: