Primer pla d'Iker Jiménez posant per a la premsa i fent cara seriosa
POLÍTICA

El tuit viral d'Iker Jiménez contra la classe política: més de 8000 likes

Ha assenyalat la contradicció de la COP28

Aquests dies té lloc a Dubai la 28a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, coneguda com a COP28. S'hi reuneixen els líders mundials per acordar mesures contra l'augment de la temperatura global i per frenar el canvi climàtic. Es tracta d'una reunió al nivell més alt, on a més dels governs es reuneixen empresaris, administracions locals i experts de tota mena.

El presentador Iker Jiménez no ha deixat passar l'oportunitat de destapar la contradicció d'aquesta reunió mundial. "Anar amb avió privat a la Cimera del Clima és Top", ha tuitejat, "això és emissions zero". El comunicat ha ironitzat sobre “els polítics internacionals sempre donant exemple”.

La piulada s'ha fet vital amb més de 8.000 Me Gusta i gairebé 200 comentaris, compartint l'observació d'Iker Jiménez. No és la primera que es plantegen crítiques contra aquest esdeveniment per les contradiccions que amaga. Per exemple, pel fet que se celebri a Dubai, un país amb dubtós compromís amb el canvi climàtic.

El mateix president de la COP28, Sultan Al-Jaber, nomenat per Unió dels Emirats Àrabs, és un executiu petrolier que va mostrar el seu escepticisme sobre l'economia verda. De fet, la celebració a Dubai ja és una contradicció en si mateixa. Una cimera que persegueix la supressió dels combustibles fòssils es reuneix en un petroestat.

El negoci del canvi climàtic

La COP28 va camí de ser un altre sonat fiasco de la diplomàcia internacional contra el canvi climàtic. La conferència finalitza aquest dimarts, i deu dies després de l'arrencada no hi ha perspectives d'arribar a acords consensuats. Els governs busquen punts de trobada perquè l'escalfament global no superi els 1,5 graus.

Les contradiccions han marcat aquesta conferència com a referent de la lluita contra el canvi climàtic. Les organitzacions ecologistes posen en dubte la voluntat real de canvi de la trobada. A més, qüestionen que una cimera que vol frenar l'escalfament global mobilitzi centenars d'avions, un dels mitjans de transport més contaminants.

Aquests dies va saltar la polèmica d'una ecoactivista que assegurava tenir estrès climàtic però viatjava per tot el món, amb la contaminació que això comporta. Exemples com aquest resten credibilitat al moviment global contra el canvi climàtic. El tuit d'Iker Jiménez i els comentaris en són un bon exemple.

Suport a Iker Jiménez

"El que és una vergonya és l´immens nínxol de mercat del canvi és immens, els ciutadans paguem per les bosses de plàstic i una vegada pagues l´impost, la borsa deixa de contaminar". És un dels comentaris al tuit viral d'Iker Jiménez. I és que l'opinió del comunicador ha estat molt compartida.

Hi ha també crítiques a l'Agenda 2030, perquè “jo no podré circular amb el meu cotxe per contaminant, però els cotxes de F1 del circuit de Madrid expulsar fum color arcoiris”. La majoria dels comentaris donen suport a la visió d'Iker Jiménez. Cada cop hi ha més escepticisme sobre una lluita contra el canvi climàtic que molts veuen com un negoci.

➡️ Política

Més notícies: