
El tuit viral d'Iker Jiménez contra la classe política: més de 8000 likes
Ha assenyalat la contradicció de la COP28
Aquests dies té lloc a Dubai la 28a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic, coneguda com a COP28. En ella es reuneixen els líders mundials per acordar mesures contra l'augment de la temperatura global i per frenar el canvi climàtic. Es tracta d'una reunió al més alt nivell, on a més dels governs es reuneixen empresaris, administracions locals i experts de tot tipus.
El presentador Iker Jiménez no ha deixat passar l'oportunitat de destapar la contradicció d'aquesta reunió mundial. “Anar en avió privat a la Cimera del Clima és Top”, ha tuitejat, “això és emissions zero”. El comunicat ha ironitzat sobre “els polítics internacionals sempre donant exemple”.
El tuit s'ha fet vital amb més de 8.000 M'agrada i gairebé 200 comentaris, compartint l'observació d'Iker Jiménez. No és la primera que es plantegen crítiques contra aquest esdeveniment per les contradiccions que encobreix. Per exemple, pel fet que se celebri a Dubai, un país amb dubtós compromís amb el canvi climàtic.
El propi president de la COP28, Sultan Al-Jaber, nomenat per Emirats Àrabs Units, és un executiu petrolier que va mostrar el seu escepticisme sobre l'economia verda. De fet, la celebració a Dubai ja és una contradicció en si mateixa. Una cimera que persegueix la supressió dels combustibles fòssils es reuneix en un petroestat.
El negoci del canvi climàtic
La COP28 va camí de ser un altre sonat fiasco de la diplomàcia internacional contra el canvi climàtic. La conferència finalitza aquest dimarts, i deu dies després del seu inici no hi ha perspectives d'arribar a acords consensuats. Els governs busquen punts de trobada perquè l'escalfament global no superi els 1,5 graus.
Les contradiccions han marcat aquesta conferència, com a referent de la lluita contra el canvi climàtic. Les organitzacions ecologistes posen en dubte la voluntat real de canvi d'aquesta trobada. A més, qüestionen que una cimera que vol frenar l'escalfament global mobilitzi centenars d'avions, un dels mitjans de transport més contaminants.
Aquests dies va saltar la polèmica d'una ecoactivista que assegurava tenir estrès climàtic però viatjava per tot el món, amb la contaminació que això comporta. Exemples com aquest resten credibilitat al moviment global contra el canvi climàtic. El tuit d'Iker Jiménez i els comentaris en són un bon exemple.
Suport a Iker Jiménez
“El que és una vergonya és l'immens nínxol de mercat del canvi és immens, els ciutadans paguem per les bosses de plàstic i un cop pagues l'impost, la bossa deixa de contaminar”. És un dels comentaris al tuit viral d'Iker Jiménez. I és que l'opinió del comunicador ha estat molt compartida.
Hi ha també crítiques a l'Agenda 2030, perquè “jo no podré circular amb el meu cotxe per contaminant, però els cotxes de F1 del circuit de Madrid expulsen fum de color arc de Sant Martí”. La majoria dels comentaris donen suport a la visió d'Iker Jiménez. Cada vegada hi ha més escepticisme sobre una lluita contra el canvi climàtic que molts veuen com un negoci.
Més notícies: