Muntatge de fotos de primer pla del rei Felip VI de Borbó i, al costat, una imatge de Pedro Sánchez amb rostre seriós
POLÍTICA

El comentat gest de Felip VI a Argentina que no agradarà a Pedro Sánchez

El rei va ser la màxima autoritat espanyola que va assistir a la presa de possessió de Javier Milei com a nou president argentí. Ni Sánchez ni cap ministre van fer acte de presència


Aquest cap de setmana, Javier Milei va prendre possessió com a nou president de l'Argentina. A l'acte no hi va assistir ni Pedro Sánchez ni cap membre del Consell de Ministres. Qui va representar l'executiu espanyol va ser Juan Fernández Trigo, secretari d'Estat per a Iberoamèrica. D'aquesta manera, el president del Gobierno va decidir menysprear Javier Milei després d'haver donat suport al rival a les eleccions.

La màxima autoritat d'Espanya que va assistir a la presa de possessió de Javier Milei va ser el rei Felip VI. Altres representants de la política espanyola que van fer acte de presència van ser Santiago Abascal, Cayetana Álvarez de Toledo i Esperanza Aguirre. Però totes les mirades es van centrar en el monarca i en el seu comentat gest que molts han assenyalat com un missatge cap a Pedro Sánchez. I no precisament per deixar-lo en bon lloc.

No fa ni un mes, Felip VI rebia Pedro Sánchez com a flamant president del Gobierno. Ho feia transmetent una serietat poc habitual en ell. Va ser un gest que va generar rius de tinta. Molta gent va interpretar que al monarca no li feia gaire gràcia que el líder socialista hagués format govern gràcies als partits que, entre altres coses, han destacat pels seus desvergonyiments a la Casa Reial. La història es va repetir en la presa de possessió de Sánchez i els nous ministres, ja que Felip VI es va tornar a mostrar molt seriós.

A Argentina, en canvi, el rei va estar molt diferent respecte als darrers actes en què va coincidir amb Pedro Sánchez. Quan va anar a saludar Javier Milei, es va veure un Felip VI somrient, amb cara de felicitat i transmetent bon 'feeling' amb el nou president argentí. La comparació entre l'actitud que va tenir el monarca amb Milei i la que va tenir amb el president espanyol ha estat un dels temes més comentats a les xarxes les últimes hores.

L'esquerra, sempre atenta a qualsevol oportunitat que té per criticar la Casa Reial, no va dubtar a assenyalar "el seriós que va estar Felip VI a la investidura com a president de Pedro Sánchez i tot són alegries amb Milei". "Igual de seriós que amb Sánchez", comentava un altre. Fins i tot hi havia qui es rendien a l'evidència que transmeten les dues imatges. "No vaig compartir l'anàlisi de qui el dia de la presa de possessió de Sánchez veien a l'aspecte seriós de Felip VI una mostra inequívoca de disgust davant el nou govern, em semblava molt llegir, però és que la comparació amb aquest somriure ample i franc és un put* canteig".

➡️ Política

Més notícies: