El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions generals a Madrid
POLÍTICA

'Que ningú es queixi després': El tuit sobre Pedro Sánchez que molts comparteixen

El periodista Antonio Naranjo alerta del risc de no anar a votar diumenge

L'escenari postelectoral després del 23-J és molt clar: o una coalició de dretes, o la reedició del govern Frankenstein. Pedro Sánchez està disposat a renovar el pacte amb ERC i amb EH Bildu per continuar governant. Els independentistes bascos i catalans ja han posat preu a la investidura.

Davant d'això, la dreta apel·la a una mobilització històrica per sumar una majoria absoluta que acabi definitivament amb el sanchisme. El periodista Antonio Naranjo, col·laborador de La Cope i El Debate, ha publicat un tweet que molts estan compartint.

“Perquè no hi hagi dubtes, Junqueras diu que ho tornaria fer i que si Sánchez vol ser president haurà d'empassar-se amb un referèndum”, diu el periodista. I conclou amb un “que ningú es queixi després”. El missatge està tenint una gran repercussió entre els que demanen fer front a ERC i Bildu.

Junqueras insisteix que ho tornaria a fer

Tot neix del nou enfrontament entre els partits processistes catalans pel preu de la investidura a Pedro Sánchez. Junts ha proposat a ERC posar el referèndum d'autodeterminació com a condició. Esquerra ha respost que la seva exigència serà continuar amb la taula de diàleg.

El secretari de Junts, Jordi Turull, ha reaccionat dient que no es va tirar tres anys i mig a la presó per a això. El seu missatge ha estat respost per Oriol Junqueras, que ha reafirmat el compromís amb el referèndum. “Vam anar a la presó per organitzar el referèndum, i ho tornaríem a fer”.

Junqueras assegura que “exigirem mantenir la negociació per abordar un referèndum”. Un tweet que Antonio Naranjo ha fet servir per desemmascarar la connivència d'ERC amb el PSOE, i el que passarà si diumenge les esquerres sumen.

El referèndum, damunt la taula

Si l'esquerra suma, EH Bildu i ERC es perfilen com els socis potencials per reeditar el Govern de coalició. Bildu demanarà l'acostament de presos etarres i un referèndum d'autodeterminació per investir Sánchez. ERC, la reactivació de la taula de diàleg amb el referèndum d'autodeterminació a l'horitzó.

De fet, el mateix Oriol Junqueras ha expressat durant la campanya la seva intenció de promoure un doble referèndum a Catalunya i al País Basc. PSOE i Sumar descarten el referèndum. Però quan arribi el moment, hauran de negociar la investidura amb aquestes condicions.

➡️ Política

Més notícies: