Muntatge de fotos d'Alberto Núñez Feijóo amb el logotip del Partit Popular de fons
POLÍTICA

El màxim de diputats que podria obtenir el PP de Feijóo segons el president de GAD3

Narcís Michavila afirma que Pedro Sánchez resistirà gràcies al vot útil

Narciso Michavila, president de GAD3, ha donat el seu pronòstic sobre el resultat electoral de diumenge. Al La Mañana de Federico, ha avançat que la dreta ho té “molt fàcil” per assolir la majoria absoluta. El PP arribaria als 160 diputats, i els escons de Vox donarien la presidència a Feijóo.

Michavila ha apuntat a una participació massiva, de manera que “a les 20.00 hores superarà el 70%”. Segons ha dit, “baixarà la participació a les zones catalanoparlants de Catalunya” i hi haurà “rècord històric de votació a Madrid”.

A Catalunya, feu clau per a les aspiracions del PSOE, els socialistes podrien obtenir un gran resultat pel vot útil procedent de Podem. Així ho creu Michavila, que també ha augurat un gran patiment del socialisme al sud i a l'interior. A la Comunitat Valenciana també hi ha “una gran mobilització del vot de dretes”.

Pedro Sánchez resistirà pel vot útil

Segons ha explicat el sociòleg, l'esquerra concentrarà el vot útil en Pedro Sánchez i això permetrà resistir. “L'esquerra té molt clar que amb aquesta llei electoral Sumar entra segur a les circumscripcions grans. Però a les de menys de sis, faran vot útil a Pedro Sánchez”, ha dit.

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, intervé durant la presentació del programa electoral del PSOE per a les eleccions generals a Madrid

Michavila afirma que l'esquerra se sap molt bé la llei electoral, però la dreta no. La clau estarà, segons ell, a les circumscripcions de quatre diputats que és on es disputen el vot PSOE i PP.

Feijóo ho tindria molt de cara

Pel que fa a Vox, el fundador de GAD3 ha dit que “encara que mantingués el 15% del 2019, la llei d'Hont beneficiaria el PP perquè recull el vot de Ciutadans”. Per tant, un suport més gran a Vox no es traduiria en augment d'escons.

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo durant un acte de campanya del PP, a 18 de juliol de 2023, a Palma de Mallorca, fent el gest del polze cap amunt

Michavila veu que “la dreta està molt mobilitzada” i que “Sánchez ho passarà molt malament diumenge”. "La folgança del PP sobre el PSOE és molt gran", ha dit, "però no tindrà majoria absoluta". Segons la seva opinió, “ho tenen molt fàcil per arribar als 160 diputats que és el malson de Pedro Sánchez”.

A Ferraz creuen que si el PP queda per sota dels 150 escons, Sánchez podrà resistir al capdavant del PSOE. Però si arriba als 160, com a vaticina Michavila, Pedro Sánchez es veuria obligat a convocar un congrés per al seu relleu. Si és així, “Sánchez no arriba al setembre”.

➡️ Política

Més notícies: