Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

'Vergonya': El tuit contra el Govern arran dels últims successos violents a Catalunya

Figueres, Salou i Tarragona han estat escenari de tirotejos i apunyalaments les últimes 72 hores

Figueres (Girona) va ser escenari dissabte a la matinada d'un tiroteig que va acabar amb una persona ferida i ingressada a l'hospital. No va ser l'únic succés violent que va tenir lloc aquest cap de setmana a Catalunya. Hores després del tiroteig de Figueres, un home va ser apunyalat en una baralla a Salou (Tarragona) i un altre va agredir un home i es va enfrontar a la policia amb un bat de beisbol a Tarragona ciutat.

La situació d'inseguretat desfermada a Catalunya porta els ciutadans a una sensació de cansament que molts expressen a través de les xarxes socials. Els catalans assenyalen el Govern i la Conselleria d'Interior de la situació límit que viu Catalunya, amb els robatoris, les baralles i les agressions disparades. Un dels comentaris a la notícia del tiroteig de Figueres a la plataforma X expressa a la perfecció el sentiment generalitzat.

“Això és insuportable”, diu Marc Vent, “Catalunya ha esdevingut un autèntic abocador d'inseguretat, violència, tirotejos i criminalitat”. Afirma que és una vergonya per al Govern, el president en funcions Pere Aragonès i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. “Estem indefensos davant d'aquests criminals amb armes de foc”, adverteix finalment aquest ciutadà català.

Un altre comentari ironitza dient que “tranquils, només són percepcions d'inseguretat”, en relació amb la tesi sostinguda constantment per Joan Ignasi Elena. El conseller sempre va sostenir que no hi ha inseguretat a Catalunya, sinó que és una percepció alimentada pels bulos i l'extrema dreta.

Els veïns marxen de la ciutat

A més, un comentari afirma que cada cop més veïns de Figueres decideixen anar-se'n a viure fora per la creixent inseguretat a la ciutat: “La decadència als carrers i la seguretat és molt bèstia, Vox està guanyant molts vots aquí”. Especialment conflictiu és el barri del Culubret, on va tenir lloc el tiroteig, que fa anys que és una zona sense llei plena de plantacions de marihuana.

També hi ha molta indignació amb la notícia de Salou. “Fa cinc anys hi havia un apunyalament al mes, fa dos anys un per setmana, ara un cada dia”, lamenta un ciutadà en un dels comentaris. “És un cas aïllat”, diu un altre irònicament, i tots coincideixen que la situació és límit i cal reaccionar per revertir la inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: