Muntatge amb tiwtter i policia
POLÍTICA

El tuit que molts comparteixen sobre l'atac de 15 menes a una menor a Manresa

Acusen la premsa d'amagar sistemàticament la nacionalitat dels agressors, als quals es refereixen com a 'joves'


Manresa ha esdevingut un dels epicentres del debat sobre la immigració i la inseguretat a Catalunya. Aquest estiu, una baralla multitudinària al cor de la ciutat va propiciar una manifestació dels veïns farts de la inseguretat. L'esquerra va reaccionar titllant els organitzadors de racistes i extrema dreta, i negant el problema d'inseguretat a la ciutat.

Aquest cap de setmana s'ha conegut l'atac de quinze joves a una menor per robar-li el mòbil a Manresa. Segons fonts policials, els atacants van acorralar i van colpejar la noia per robar-la. El pare de la víctima, que era a prop, va haver d'intervenir per aturar l'agressió i evitar el robatori.

La policia ha detingut dos dels presumptes agressors i busca la resta mentre hi ha una investigació en marxa. El succés ha generat gran enrenou entre els veïns, que veuen amb impotència com la inseguretat no deixa de créixer. En les últimes hores està sent molt compartit un missatge que reflexiona sobre el que ha passat.

El tuit que està sent compartit

El manresà Bernat Bernabeu ha publicat un missatge a les xarxes socials que està sent compartit per molts. “Tota la política catalana de sempre preocupadíssima per si Aliança Catalana entra o no al Parlament i parlant ja de cordons sanitaris. Però de moment, els de sempre, robant un mòbil entre quinze a una menor”, ha comentat.

Captura de pantalla de Twitter

A més, Bernabeu ha fet referència a la notícia del diari local Regió7, on eviten en tot moment donar la nacionalitat dels agressors. "Els joves de Manresa no som així, ja n'hi ha prou de generalitzar", ha dit. I és que el titular del diari fa referència a “quinze joves”, com solen dir els diaris catalans en aquest tipus de notícies.

El titular de la premsa local també ha estat molt comentat a Twitter, amb missatges com “estem envoltats de joves” o “això de ser jove fa que et posis a robar en grup”. Suggereixen a Regió7 el titular “un grup de 15 joves marroquins agredeixen una menor per robar-li el mòbil”. Així mateix, asseguren que “si haguessin estat noruecs, alemanys o suecs segur que ho hauríeu dit, però oculteu una realitat i gran problema”.

Torna el debat de la deportació

Entre els múltiples comentaris, n'hi ha molts que demanen la deportació immediata dels estrangers que delinquixen de manera multireincident. Aquest debat fa setmanes que és a la societat catalana, per l'augment dels delictes comesos per multireincidents estrangers. Manresa és una de les ciutats on aquest tipus de successos es repeteixen sovint, i on molts veïns tenen por de sortir al carrer.

➡️ Política

Més notícies: