Primer pla de Tània Verge parlant amb un micròfon a la boca al Parlament de Catalunya

POLÍTICA

Un tribunal anul·la part del contracte milionari de calces menstruals de Tània Verge

Una empresa va impugnar el lot 7, el de compreses, i ara el Tribunal de Contractes del Sector Públic li ha donat la raó

El 17 d'abril passat el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, organisme de la Generalitat, va anul·lar part del mega contracte de més de 27 milions de Tània Verge. D'aquesta manera, el subministrament de productes menstruals reutilitzables rep un dur revés, ja que part de l'adjudicació a diverses empreses ha quedat anul·lada malgrat que ja s'han repartit milers de productes.

Ho avançava aquest dilluns Crónica Global i ho ha pogut confirmar e-Notícies. Tot comença per la impugnació de l'empresa BEDDING INDUSTRIAL BEGUDÀ, SL, que va quedar exclosa del lot 7. Aquest era el de compreses reutilitzables i tenia un pressupost de més de 3 milions d'euros. Crònica Global recorda que és la segona empresa que impugna el contracte i que acaba tenint la raó.

Ara, el TCCSP dona la raó a Bedding perquè considera que el Departament de Feminismes no en va justificar bé l'exclusió, ni va aportar les proves necessàries. Cal tenir en compte que és un contracte milionari, concretament de 27.914.376 euros. El lot 7, que ara ha estat anul·lat, comptava amb un pressupost de 3.005.184,00 euros.

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

"A judici d'aquest Tribunal, el que sí que s'adverteix és una manca de motivació suficient de la resolució de no conformitat, determinant i decisiva del resultat de l'exclusió en aquesta licitació. Per tot això, correspon estimar el recurs interposat, en el sentit d'anul·lar la resolució impugnada, amb retroacció del procediment en el moment previ d'avaluació de les mostres aportades per l'empresa recurrent”, diu la resolució.

D'aquesta manera, el departament liderat per Tània Verge haurà de revisar la contractació de diversos lots i tornar a iniciar el procediment, tot i que ja ha comprat 400.000 productes com calces, compreses reutilitzables i copes menstruals.

Cal tenir en compte que de moment el Govern s'ha gastat poc més de 3 milions d'euros en aquests productes. El contracte podria arribar als 27 milions d'euros previstos si la demanda que preveu la Generalitat es compleix, encara que de moment no ha arribat a la previsió.

En concret, el departament de Tània Verge va comprar 110.000 copes menstruals, 84.000 calces i més de 223.000 compreses reutilitzables a cinc empreses que van guanyar el concurs. Caldrà veure què passa ara amb el lot 7, el de les compreses, després de quedar anul·lat.

➡️ Política

Més notícies: