Primer plan de Laura Borràs amb la mirada perduda mirant a l'horitzó
POLÍTICA

Junts perd la seva alcaldia més important

Tot i la victòria de Trias, els juntaires es queden sense Reus

Junts per Catalunya somreia la nit electoral d'aquest diumenge. La victòria de Xavier Trias a Barcelona i l'enfonsament d'ERC a gairebé tot Catalunya va ser un bàlsam per a un partit acostumat a tenir la majoria d'alcaldies a Catalunya. Junts recupera Sant Cugat del Vallès i Figueres, però no tot són bones notícies.

Les eleccions municipals han deixat Junts per Catalunya sense la principal alcaldia que ostentava des del passat 2019. Reus va ser l'única gran ciutat verda catalana gràcies a Carles Pellicer. La seva negativa a representar-se va deixar pas a una vella coneguda: Teresa Pallarés. Qui va ser càrrec socialista i Subdelegada del Govern a Tarragona pel PSOE va 'fitxar' pels independentistes el 2017 i ara era el cap de cartell de Junts a Reus.

Junts per Catalunya va centrar la seva campanya a l'àrea de Tarragona a Reus. Conscients que la capital era impossible, els de Laura Borràs van triar aquesta ciutat per fer l'acte central de campanya dels candidats i no han escatimat esforços. Però la realitat ha fet que Junts passi de la primera força a la tercera, perdent 2 regidors pel camí. Si el 2019 van obtenir 7 regidors, s'han quedat amb 5 i han perdut més de 4.000 vots, gairebé la meitat dels que tenia.

El gran vencedor a Reus va ser el PSC de Sandra Guaita, que va guanyar de manera clara. Passa de 6 regidors a 8 i és l'únic dels grans partits que guanya vots tot i la baixada de més de deu punts de participació.

L'altre titular de la nit a la capital del Baix Camp és per VOX. El partit obté un 200% més de vots que el 2019, assalta el quart lloc, té 3 regidors i gairebé dobla el nombre de vots de la CUP.

Junts per Catalunya es queda així sense Reus i a la zona del Camp de Tarragona només aconsegueix mantenir Valls com a feu juntaire.

➡️ Política

Més notícies: