Primer pla del candidat de JxCat a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, intervé durant l'acte de tancament de campanya, als Jardinets de Gràcia, el 26 de maig del 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Trias s'ofereix a Collboni

L’alcalde de Barcelona porta tres mesos sense triar parella de ball

L'alcadable de Junts per Barcelona, Xavier Trias, s'ha ofert a Jaume Collboni per governar la ciutat. Collboni va ser elegit el 17 de juny passat contra tot pronòstic en detriment del propi Trias.

El dirigent de Junts, en efect, va aconseguir onze regidors enfront dels deu del PSC, però els vots del PP van decantar la balança cap el candidat socialista.

Trias ha començat criticant Colau arran de la sentència contra l’eix verd de Consell de Cent perquè la seva manera de governar ha estat “lamentable” i ha recordat les nombroses causes judicials pendents.

“La sentència inhabilita els Comuns per tornar a dirigir aquesta ciutat”, ha manifestat. “Vostè ha de decidir amb qui es govern i com es governa”, li ha recordat a l’alcalde.

Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023

També ha aprofitat per llançar una oferta de col·laboració, fins i tot per formar equip de govern. Encara que ha admès que “ningú m’ha trucat”.

“No tinc clar que els socialistas vulguin entendre’s amb mi”, ha reconegut. Xavier Trias ha admès que els únics contactes fins ara han estat amb el regidor i exconseller Ramon Tremosa per als propers Pressupostos municipals.

D’altra banda ha deixat clar que renuncia a l’alcaldia o fins i tot a dividir-se el mandat perquè “Collboni és l’alcalde”. L’alcaldable socialista, en efecte, va ser escollit el passat 17 de juny, fa quasi tres mesos i encara no ha decidit amb qui vol governar.

Primer pla de Xavier Trias amb la banda consistorial i amb la mà al pit

D’entrada va esperar a les elecciones generals del 23 de juliol -les municipals van ser el 27 de maig- per clarificar el mapa polític. Però segueix sense haver triat parella de ball.

El problema és que amb Xavier Trias tampoc arriben a la majoria absoluta per un: Junts en va obtenir 11 i el PSC 10, però està fixada en 22.

L’altra opció seria amb els Comuns, que en van treure nou. Al capdavall, ja va ser tinent d’alcalde amb Ada Colau en dues ocasions, però en aquest cas li'n falten dos.

Finalment, la tercera opció seria un tripartit d’esquerres PSC-Comuns-ERC com el que va governar a la Generalitat entre el 2003 i el 2010. Però Ernest Maragall va signar un pacte amb Junts.

➡️ Política

Més notícies: