Primer pla d'un home
POLÍTICA

VÍDEO | Les 3 exigències de Vox al nou president del parlament català Josep Rull

Ignacio Garriga li ha demanat que respecti la llibertat d'expressió dels diputats del seu partit

El president del grup parlamentari de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, es va reunir aquest dimarts amb el president del Parlament, Josep Rull. Forma part de la ronda de consultes amb els líders parlamentaris per proposar un candidat a la presidència de la Generalitat. A la roda de premsa posterior, el líder de Vox a Catalunya va revelar les tres exigències que li va traslladar a Josep Rull durant la reunió.

Una és molt significativa, sobretot tenint en compte els precedents de les anteriors presidències ostentades per Laura Borràs, Alba Vergés i Anna Erra. "Li he exigit que es respecti el dret d'expressió dels diputats de la cambra", ha dit, ja que ha assegurat haver estat sotmesos "a una censura i arbitrarietat permanent de la presidència".

Alberto Tarradas al faristol del Parlament de Catalunya ia la part superior els membres de la Mesa del Parlament Anna Erra i Aurora Madaula

Garriga ha dit que les anteriors presidències “impedien que els diputats de Vox parlessin dels problemes dels catalans, que denunciéssim la creixent islamització de Catalunya i la creixent inseguretat associada a la immigració il·legal”.

A més, Vox ha exigit a Josep Rull “la necessitat urgent que la nova taula respecti els drets de participació política que se'ls ha negat a molts catalans”. Segons ha explicat Garriga, “vam veure de manera sistemàtica com es vulnerava el dret a poder presentar projectes de llei en aquesta cambra”. Per això ha demanat a Josep Rull “que s'aixequi el veto” a la nostra formació, recordant-li que “ens han votat 250.000 persones”.

La tercera exigència de Garriga a Josep Rull

Ignacio Garriga ha fet una tercera exigència a Josep Rull, consistent a “anul·lar el vot delegat de Carles Puigdemont, Lluís Puig i Ruben Wagensberg”. Cal recordar que Vox va presentar una querella contra dos membres de la taula d'edat per haver permès el vot delegat d'aquests diputats, malgrat no ser presents a la cambra. Ho van fer en contra de la sentència del Tribunal Constitucional, que resolia la no-admissió del vot delegat d'acord amb el reglament de la cambra.

A més, el líder del grup parlamentari va valorar l'elecció de Josep Rull com a president de la cambra. Tot i la "coordialitat" amb què es va desenvolupar la reunió, Garriga va admetre haver assistit "amb dolor" per "veure com els responsables del cop d'estat estan resistits". Ha lamentat que "gràcies a Pedro Sánchez ia Salvador Illa, algú que estava condemnat i ha passat per la presó avui presideix el Parlament de Catalunya".

➡️ Política

Més notícies: