Muntatge de fotos de Toni Soler, Jair Domínguez, Peyu i Joel Díaz amb una estelada de Catalunya darrere
POLÍTICA

Diversos treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio entren en campanya

Toni Soler, Jair Domínguez, Peyu i Joel Díaz lideren el front indepe

L'exèrcit del processisme incrustat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s'ha posat en marxa. L'objectiu és fer campanya per l'independentisme malgrat el deure de neutralitat que marca el llibre d'estil. Curiosament, el focus de les seves ires no són ni el PP ni el Vox, sinó els partits progressistes.

Personatges com Toni Soler, Jair Domínguez, Peyu i Joel Díaz fan campanya aquests dies contra el PSOE i Sumar. Des de les xarxes socials animen a “votar indepe molt fort” i comparen directament els socialistes amb l'extrema dreta. Tot, emparat pel silenci i beneplàcit de la Corpo.

El cap marca la línia

Fa temps que TV3 i Catalunya Ràdio han esdevingut l'ariet del processisme. Espais com Està passant (TV3) i El búnquer (Catalunya Ràdio) irradien diàriament odi contra tot allò que no sigui indepe. Els seus personatges i altres treballadors de la Corpo no dubten ara a fer campanya.

Un dels cabdills és Toni Soler, propietari de la productora Minoria Absoluta al capdavant dels programes Està Passant i Polònia . El presentador utilitza els seus articles i les seves xarxes per atacar als partits progressistes. Recentment citava el PSOE, la taula de diàleg i el referèndum per assenyalar un “viratge cap a l'espanyolisme”.

El Twitter és un vas comunicant amb el de consellers de la Generalitat i d'altres periodistes de la corda com Empar Moliner. “Votar indepe”, tuiteja l'escriptora, “que es fotin moltíssim, que es desconcertin, que es quedin amb un pam de nas. Votar indepe, fortament”.

'Està passant', en tromba

Els sequaços de Toni Soler se sumen també a la campanya. Com Òscar Andreu, d'Esta passant , que compara el PSOE amb l'extrema dreta (tirant això sí de la seva enginyosa ironia): “Quina por només de pensar que l'extrema dreta espanyola pugui arribar a la Moncloa i apliquin el 155, comencin a prohibir partits, montin una policia patriòtica, enterrin gent en calç viva”.

Com si tractés una consigna, també Natza Farré, del programa de TV3, ataca els partits progressistes. "Jo quan llegeixo 'les forces d'esquerra'", escriu al costat de la foto d'un nen llegint un llibre amb cara de sorpresa.

Un altre del mateix programa, Magí García, es fa ressò del tweet del PSC contra la censura del PP i Vox a obres culturals. “Sense cultura no hi ha democràcia”, deien els socialistes. “Això és com si estàs en contra del terrorisme i per acabar amb ell muntes un grup terrorista”, respon el col·laborador.

'El búnquer' també

Jair Domínguez i Peyu, la parella d'eixerits al capdavant del programa de ràdio El búnquer, també se sumen a la causa. Jair respon a la proposta de Sumar de donar 20.000 euros als joves amb una ració d'insults: “Entre neonazis, venuts, perrosanxes i criptomarxistes subnormals serà difícil de convèncer els abstencionistes”.

El seu company Peyu rebatia una frase de Pedro Sánchez en què deia que alguns enyoraven la Catalunya de Puigdemont i ell la de Salvador Illa. El còmic li respon: “El que alguns trobem a faltar és Catalunya, així en general”.

La col·laboradora del programa Neus Rossell no volia ser menys. I va atribuir al “govern més progressista de la història”, així amb sorna, el fet que Jair Domínguez hagi de declarar a la tardor per un presumpte delicte contra la Constitució.

Joel Díaz, l'indepe de moda

Tot i que si hi ha algú que cau bé entre l'independentisme és Joel Díaz. El periodista al capdavant de L'última hora de la matí i El Suplement de Catalunya Ràdio també s'ha volgut posar amb el PSC. Concretament, s'ha fet ressò del seu tweet a favor de la cultura amb el missatge prou hipocresia.

No només des dels espais d'humor i opinió, sinó també des dels informatius. El redactor Toni d'Armengol va fer miques el llibre d'estil menyspreant la proposta federalista del PSOE en ple telenotícies.

Un altre redactor, Abraham Orriols, reia d'Aina Vidal (En Comú Podem) per les respostes en un test. Curiosament, el mateix redactor feia mutis davant de la mateixa situació amb altres candidats com Míriam Nogueras, de Junts.

➡️ Política

Més notícies: