El cantant Morad durant una actuació al Share Festival, al Parc del Fòrum, a 10 de juny de 2023, a Barcelona
POLÍTICA

Tornen a identificar el raper Morad, el 'model a seguir' segons l'esquerra catalana

El cantant ha convertit un barri treballador com La Florida al regne de la delinqüència


Fa només uns dies, el diari processista Ara presumia de Morad i Yamine Lamal com “els altres catalans”. La idea era destacar la proesa d'aquests fills d'immigrants crescuts a barris marginals que han aconseguit progressar a les seves carreres. Tot i ser un exemple d'integració per a l'esquerra, Morad ha tornat a ser identificat per protagonitzar una baralla al mig del carrer.

Segons el periodista Guillem Ramos-Salvat, els Mossos van identificar el raper Morad a l'avinguda del Masnou, a l'Hospitalet de Llobregat. Pel que sembla, el cantant marroquí estava lluitant al carrer amb un altre home d'origen dominicà. La informació apunta que no hi va haver ferits, ni tampoc no denuncia.

És l'enèsima vegada que Morad es veu embolicat en un aldarull, ja que aquest exemple d'integració i superació acumula denúncies i detencions. Sense anar més lluny, està acusat d'atacar un policia amb una pistola làser i d'amenaçar de mort un altre agent de la policia local. Això deixa en evidència els que posen Morad com a exemple positiu.

Com la diputada d'ERC, Najat Driouech, que es va afanyar a compartir el reportatge de l'Ara al seu compte de Twitter. La seva publicació va generar la reacció dels que pensen que “els immigrants que treballen són benvinguts”, però “el que no volem són lladres, i agressors”. A molts els sorprèn que segueixin posant com a exemple d'integració un delinqüent multireincident.

El més preocupant no és que els diaris posin Morad com a exemple, sinó que aquest s'hagi convertit en l'ídol de milers de nens i adolescents. La idealització de la seva figura sorgeix de la romantització de la marginalitat per acabar blanquejant la delinqüència. Només cal fer una ullada a l'historial del subjecte.

Robatoris, agressions i amenaces

Moreu el Khattouti el Hormi, fill de marroquins i nascut a Catalunya, ha estat acusat de greus delictes en nombroses ocasions. Al seu historial hi consten robatoris, agressions i baralles amb armes, a més de constants enfrontaments amb la policia. S'ha enfrontat a dos judicis per robatori, dels quals ha sortit absolt per manca de proves.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir per incitar a cremar cotxes i contenidors al barri de la Florida, a l'Hospitalet. També té oberta una causa per desobediència als Mossos i per incompliment de les restriccions durant la pandèmia. Així mateix, va ser detingut per conduir temeràriament i sense carnet, i per no presentar-se a una citació judicial.

Pànic al barri treballador de La Florida

A més del seu historial delictiu, Morad i la seva banda tenen atemorits el barri treballador de La Florida, a l'Hospitalet. Els veïns denuncien que el raper i els seus súbdits han pres el barri i han imposat la llei de la delinqüència. Allà gaudeixen de total impunitat, ja que fins i tot la policia tem entrar al seu terreny.

el Morad contra la policía bloques de Florida

Aquests subjectes han degradat la convivència en aquest barri que ha passat de ser un lloc humil a un focus de criminalitat. Els veïns estan cansats que La Florida, que sempre havia estat un exemple de dignitat de la classe treballadora, ara sigui la imatge de la delinqüència. Una imatge que el mateix raper transmet a través dels seus videoclips.

És curiós que l'esquerra presenti Morad com un jove que ha lluitat contra les circumstàncies adverses per sortir de la marginalitat. A Catalunya hi ha molts fills d'immigrants que han crescut a barris marginals i han acabat prosperant amb feina i esforç. Ells són els primers perjudicats per la idealització de la delinqüència i un personatge com Morad.

➡️ Política

Més notícies: