Pla mitjà de diverses militars del Níger en fila índia amb uniforme militar
POLÍTICA

L'última de la CUP: comparen ara Catalunya amb el Níger

Els anticapitalistes volen l'OTAN i França “fora d'Àfrica i dels Països Catalans”

La CUP segueix llepant-se les ferides després de quedar-se fora del Congrés dels Diputats. Els anticapitalistes van patir una gran revés en perdre un 60% dels vots que van obtenir 4 anys abans i quedar-se així sense els seus dos escons a la Cambra Baixa. Mentre inicien el procés de refundació, la formació processista ha decidit donar la seva opinió sobre el conflicte militar que pateix Níger.

La darrera ocurrència de la Candidatura d'Unitat Popular ha estat comparar Catalunya amb aquest país africà. Des de la formació anticapitalista criden que l'OTAN i França "marxin d'Àfrica i també de la Catalunya Nord". Comparen així la posició de França respecte al Níger amb què tenen respecte a la “destrucció de pobles fronterers com els Països Catalans”.

"L'estat francès i la seva burgesia són enemics del poble treballador català" i per aquest motiu fan una crida per "aprofundir en l'afebliment polític de l'Estat francès", reclamen. "Fora França i l'OTAN d'Àfrica. Fora França i l'OTAN dels Països Catalans”, es titula el comunicat emès per la CUP a les seves xarxes socials.

En aquest comunicat, els anticapitalistes rebutgen "l'amenaça d´intervenció militar de l´Estat francès al Níger i les sancions econòmiques imposades per la Unió Europea". I, a més, reivindiquen que “unim forces de totes les lluites per unir la classe treballadora contra l'enemic comú. Lluitem per tota la humanitat”.

La CUP, criticada per les seves paraules sobre el conflicte militar del Níger

Diversos usuaris han retret les paraules dels cupaires en el comunicat. “Ara fem política internacional? Si no sabeu fer política a casa”, els contesta un. “Quina decepció de partit”, els diu un altre. Fins i tot un altre vaticina que “Sílvia Orriols se'ls menjarà vius” a les properes eleccions.

L'actualitat política té ara mateix el Congrés com a centre d'atenció, amb la Mesa recentment constituïda i les negociacions per a la investidura d'Alberto Núñez Feijóo o Pedro Sánchez com a presidents. Amb la CUP sense representació a la Cambra Baixa, han vist en el conflicte militar del Níger un lloc on reivindicar una mica de protagonisme. Encara que sigui a costa de barrejar la situació delicada d'aquest país africà amb què viu Catalunya respecte a França.

➡️ Política

Més notícies: