Muntatge de Pedro Sánchez i Pere Aragonès, per la vaga de Renfe
POLÍTICA

Renfe amenaça ara Pedro Sánchez i Pere Aragonès

Els sindicats de CCOO i UGT asseguren que si no es compleixen els acords establerts, tornaran a convocar vagues

Després de l'acord de Pedro Sánchez amb els partits independentistes, molts han estat els que s'hi han mostrat en contra. El traspàs de Rodalies ha creat un gran enrenou entre els treballadors de Renfe i Adif, que s'oposen a aquest canvi.

Des del Sector Ferroviari d'UGT havien convocat una vaga de cinc dies per manifestar-te contra les conseqüències que aquest traspàs pot tenir. Ahir es van dur a terme unes negociacions in extremis amb el Ministeri de Transports i amb la Generalitat.

Renfe ha emès un comunicat en què donava per desconvocada la vaga després d'un acord amb el Ministeri de Transports i de Mobilitat sostenible.

Comunicat Renfe suspensió de la vaga

Aquest matí, Raquel González, la portaveu d'UGT Ferroviaris, ha parlat sobre aquest acord a El Matí de Catalunya Ràdio. La portaveu ha assegurat que en aquest acord s'han de mantenir les condicions laborals actuals dels treballadors.

González ha comentat també que s'han pactat unes taules de diàleg permanents dels sindicats on fer-ne el seguiment. Des de les dues empreses ferroviàries volen assegurar que no perdrien les condicions actuals que tenien per escrit amb el Ministeri de Transports.

Ara, González assegura que s'ha plasmat la data per a la pròxima reunió: el 15 de desembre. Tot i això, encara mantenen en dubte si es reuniran només amb el Ministeri de Transports o també intervindrà la Generalitat.

Imatge d'un tren de Renfe estacionat en una estació de tren

Tot i això, la portaveu d'UGT Ferroviari ha alertat tant el Govern com la Generalitat. I és que si des dels sindicats veuen perillar l'acord ja pactat, tornaran a convocar la vaga.

“Ens reservem el dret a convocar si ho considerem necessari”, apuntava Raquel González.

Llorenç Serrano, responsable de transició justa de CCOO a Catalunya, ha assegurat perquè no ha participat la Generalitat d'aquesta reunió.

“L'acord entre ERC i el PSOE preveu una empresa que no existeix, que és Rodalies de Catalunya”, comentava. A més, ha volgut recalcar que, actualment, “Renfe i Adif tenen un acord laboral amb una empresa que depèn del Ministeri”.

D'aquesta manera, des dels sindicats han volgut posar els punts sobre les is tant a Pedro Sánchez com a Pere Aragonès. Tant és així que des dels sindicats tornaran a convocar vagues si no es mantenen les condicions de feina que tenen a hores d'ara.