Muntatge de fotos de primer pla de Pedro Sánchez i Gabriel Rufián, tots dos amb rostre seriós
POLÍTICA

Rufián resumeix la derrota del seu amic Pedro Sánchez en un tuit

El principal soci extern del Govern va assenyalar el moment exacte en què el candidat socialista va perdre el cara a cara

El cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo continua generant debat. El candidat socialista no va poder superar el líder del PP, que va fer un pas important per poder ocupar la Moncloa després de les eleccions del 23 de juliol. La derrota de l'actual president va ser tan evident que fins i tot els seus no han pogut fer res per maquillar-la. I un exemple clar el tenim a Gabriel Rufián.

Com és habitual, el diputat d'ERC va utilitzar les xarxes socials per comentar el cara a cara entre els dos principals candidats. El líder d'Esquerra a Madrid ha esdevingut el principal soci extern del govern PSOE-Podemos al llarg de la legislatura. Però, fins i tot per a ell, la derrota de Pedro Sánchez va ser molt evident. Fins i tot va assenyalar el moment clau en què es consumia el desastre per al socialista.

Pedro Sánchez amb rostre seriós al plató del cara a cara d'Atresmedia per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023

Alberto Núñez Feijóo va estar més còmode que el seu rival durant la major part del cara a cara. Però hi va haver un moment en què va deixar sense arguments Pedro Sánchez. I és que l'actual president va basar bona part de la seva estratègia a retreure al popular els seus pactes (passats i probablement de futur) amb VOX. Però el líder del PP va ser hàbil a l'hora de deixar fora de joc el candidat socialista.

I això és el que va remarcar Gabriel Rufián. “Ahir Feijóo no va parlar a Sánchez, va parlar al PSOE. I el missatge va ser clar: abstenció o VOX. Seria bo que el PSOE contestés perquè el seu votant sabés exactament perquè servirà el seu vot”, escrivia el polític d'ERC.

A la seva publicació, adjunta el vídeo del moment en què Feijóo va deixar sense arguments Pedro Sánchez. I és que el popular li va proposar signar allà mateix un acord que ja fa setmanes que llança: que es faciliti la investidura per força més votada a les eleccions. D'aquesta manera, el líder del PP posa en evidència Sánchez, donant-li la possibilitat d'evitar que hagi de pactar amb VOX després de les eleccions. I com ja és habitual, el socialista va evitar respondre a la proposta de Feijóo.

La derrota de Pedro Sánchez davant Alberto Núñez Feijóo va ser tan clara, que el mateix Gabriel Rufián va demanar “que algú truqui Zapatero”. La comoditat als platós que el socialista va demostrar a El Hormiguero o a El Programa d'Ana Rosa va quedar anul·lada per un Feijóo que va deixar KO el seu rival. I ho va fer en un dels dies més importants de la campanya electoral.

➡️ Política

Més notícies: