RUben Wagensberg, seriós, mirant endavant
POLÍTICA

Un tertulià de Catalunya Ràdio posa contra les cordes Rubén Wagensberg

La seva apreciació sobre Tsunami Democràtic no ha agradat al diputat ni als tertulians de la taula

Des que va anunciar que feia mesos que estava “exiliat” a Suïssa, el diputat d'ERC Rubén Wagensberg s'ha convertit en un dels estendards de la causa processista. Aquest matí ha estat entrevistat a El Matí de Catalunya Ràdio. El motiu, la resposta de Suïssa a la justícia espanyola, negant-se a col·laborar amb el jutge del cas Tsunami Democràtic en entendre que no hi va haver terrorisme.

Wagensberg ha destacat que la posició de les autoritats suïsses demostra “la utilització del terrorisme per part dels tribunals espanyols per exercir una persecució política”. Afirma que tindrà conseqüències a la causa perquè reforça la idea que “protestar no és terrorisme”. Wagensberg confia també a beneficiar-se de l'amnistia de manera imminent, malgrat les reserves de la justícia espanyola.

Ignasi Guardans posa contra les cordes Wagensberg

El diputat s'ha sotmès a les preguntes dels tertulians de Catalunya Ràdio, com calia esperar la gran majoria favorables a la línia de Rubén Wagensberg. Però entre ells també hi havia Ignasi Guardans, exdiputat de CiU molt crític amb la deriva independentista del nacionalisme català. "Si he entès bé, jo entenc que vostè no nega els fets", li ha dit a Wagensberg, "el que qüestiona és que es pugui anomenar terrorisme però no nega la seva responsabilitat al capdavant de Tsunami ni les seves conseqüències".

Un dard directe al diputat d'ERC, que ha sortit per la tangent responent que “ni ho confirmo ni ho nego”. Guardans ha esmentat "els danys personals i econòmics i la sensació d'amenaça" que van suposar les accions de Tsunami "sobre una part important de la població catalana". Això és important, perquè posant el focus a l'acusació per terrorisme, els responsables del Tsunami eviten sempre parlar del que va passar aquells dies d'octubre del 2019.

Així ho reconeixia el mateix Wagensberg, que es negava a assumir la seva responsabilitat però en canvi deia que “jo em centre a denunciar una mica més gran, que és l'ús polític de l'acusació de terrorisme”. Guardans posava el diputat contra les cordes en preguntar-li si “vostè considera que se l'acusa d'una cosa que no ha fet o considera que del que se l'acusa no és terrorisme, perquè no és el mateix”. Wagensberg reiterava que allò que denuncia és “la banalització” del concepte de terrorisme, mentre Guardans es queixava que “no m'està responent a la pregunta que li estic fent”.

La reflexió final d'Ignasi Guardans

Ignasi Guardans va acabar recordant que "hi ha un document aprovat per la UE que defineix el que és terrorisme" i que és "el marc a partir del qual es jutja com a terrorisme qualsevol acció que pretén alterar la voluntat política d'un territori amb l'ús de la força”. Per tant, conclou que "això no és un invent d´un jutge" sinó que "està aplicant una llei que existeix" i que "després es veurà si s´aplica o no s´aplica". Com es podia esperar, aquesta apreciació ha disgustat tant Wagensberg com la resta de tertulians de la taula.

➡️ Política

Més notícies: