Captura de pantalla de vídeo
POLÍTICA

L'impactant vídeo de Vox sobre inseguretat als barris amb imatges de Catalunya

Missatge del partit de Santiago Abascal després de l'escena viral del Raval en un programa de La Sexta

Les imatges del programa Apatrullant de La Sexta al Raval es van fer virals ahir. S'hi veu una veïna de tota la vida denunciant la “destrucció” del barri on va créixer, i com un marroquí la interromp perquè no expliqui la veritat. Arran d'aquest vídeo viral, Vox ha llançat un missatge impactant denunciant la inseguretat als barris a Catalunya amb imatges del Raval de Barcelona.

“La immigració massiva porta degradació als barris. Una degradació que pateixen els espanyols, no pas els polítics que les promouen”. Amb aquest contundent missatge presenta Vox el vídeo en què s'intercalen les imatges de la Sexta amb altres vídeos d'aldarulls al Raval i amb un discurs de Santiago Abascal durant un míting.

En paraules del mateix Abascal, imatges com aquestes “serveixen per demostrar en quina mesura el separatisme ha contribuït que Catalunya deixi de ser Catalunya. I que Catalunya tingui els pitjors problemes amb la immigració il·legal dins de tot Espanya. I que estigui patint els problemes que només es veuen a molts llocs del nord d'Europa amb aquells que no acceptaran mai les nostres normes de convivència”.

Debat obert sobre la immigració i la delinqüència

Vox va centrar la seva campanya electoral a Catalunya precisament en la inseguretat als barris, i els perills de la immigració il·legal massiva i la islamització. El partit de Santiago Abascal i Ignacio Garriga parteix de la premissa que l'augment de la delinqüència està relacionat amb l'increment de la immigració il·legal a Espanya, i especialment a Catalunya. Això ha portat problemes com la multireincidència, especialment a barris humils i amb una alta pressió migratòria com Ca n'Anglada a Terrassa, Sant Roc a Badalona o Salt a Girona.

El cas del Raval és especialment paradigmàtic del que passa a Catalunya. Aquest barri del districte de Ciutat Vella a Barcelona té més d'un 50% de població immigrant, i els veïns de tota la vida fugen de l'imparable procés de degradació. El barri està pres pels narcopisos i la droga, origen de la majoria dels delictes que cada dia tenen lloc als carrers com ara robatoris violents, baralles i agressions.

Augment de la immigració a Catalunya i el Raval

1998
2002
2008
2020
Espanya
1%
3%
11%
10%
Catalunya
3%
6%
15%
15%
Barcelona
4%
8%
17%
18%
El Raval
10%
25%
48%
50%

Font: B-Raval

Tot i això, l'esquerra acusa els que denuncien la inseguretat a Catalunya d'alimentar l'extrema dreta amb bulls. A més, al Departament d'Interior neguen que hi hagi un problema d'inseguretat i ho atribueixen a una "percepció" dels ciutadans. Les dades de la policia i del Ministeri de l'Interior confirmen, però, l'augment de delictes greus com ara les agressions sexuals, els robatoris amb violència i els homicidis.

Fartatge a Catalunya amb la inseguretat

El vídeo de Vox s'ha viralitzat amb desenes de milers de reproducció, i només cal fer una ullada als comentaris per percebre l'atipament dels catalans amb la inseguretat. Afirmen que “Barcelona està perduda i si seguim així la perdrem del tot”, assenyalant com de perillós s'ha tornat el Raval aquests últims anys. Molts assenyalen a l'esquerra com a responsable, i abunden els missatges que diuen "gaudiu del que s'ha votat".

➡️ Política

Més notícies: