Micròfon vermell amb el logotip de RAC1 en primer pla i persones baixant escales al fons.
POLÍTICA

Un tertulià de Rac1 proposa apujar impostos per acollir més immigrants

Eloi Gummà creu que la manca de recursos només és l'excusa per al gir a la dreta de Junts

Catalunya és la comunitat autònoma amb més càrrega impositiva i també una de les que més esforços està fent en l'acolliment dels menors no acompanyats que arriben a les Illes Canàries. No obstant, per a l'esquerra mai no n'hi ha prou. Un tertulià de Rac1 ha proposat aquest matí apujar encara més els impostos per acollir els sis mil tipus que el Govern vol ressituar pel territori nacional.

Junts va votar ahir contra la reforma de la llei d'estrangeria que preveu el repartiment de menes. La formació està patint una campanya política i mediàtica amb acusacions de racisme i extrema dreta. Les anàlisis de brotxa grossa s'han obert pas a les ones de Rac1, on s'han abocat tota mena d'opinions.

El Món a Rac1 ha convidat aquest matí a l'historiador i activista social Eloi Gummà, que ha carregat contra Junts per la seva votació contra la reforma de la llei d'estrangeria.

El tertulià ha criticat "el gir a la dreta de Junts" que "es va veure ahir votant amb PP i Vox en contra d'una reforma que permetia acollir sis mil migrants que ara mateix són a les Canàries". Indignat, ha criticat que "ho faci argumentant que Catalunya no té prou recursos quan en campanya electoral defensava eliminar lʻimpost de successions i baixar lʻimpost als rics".

És a dir, per ell la solució a la crisi migratòria és augmentar la càrrega impositiva als ciutadans per acollir més immigrants.

Catalunya, al límit de la pressió migratòria

Un altre tertulià ha assenyalat una contradicció, i és que ERC vota a favor de la reforma de la llei d'estrangeria mentre la Generalitat, controlada per ERC, es queixa de l'enviament massiu de mena. Gumma opina que la manca de recursos són una excusa, i per si en quedava algun dubte ho formula alt i clar: “El que s'hauria de fer és apujar els impostos per poder acollir tots aquests immigrants”.

L'opinió és com a mínim polèmica, tenint en compte que els catalans estan pagant més impostos que ningú i suportant com ningú les conseqüències de la immigració. L'any passat la immigració il·legal va augmentar un 82% a Espanya, i el 2024 ha pujat un 90% respecte l'any passat. Una gran part d'aquesta immigració es va derivar a Catalunya on algunes localitats estan al límit de la saturació.

➡️ Política

Més notícies: