Muntatge de l'estació de Sants a Barcelona i una lona contra ERC i Junts

POLÍTICA

Terrorisme, inseguretat, islamització: la polèmica lona gegant desplegada a BCN

Acusen directament Junts i ERC de la degradació social: 'la seva Catalunya és la desaparició de Catalunya'

Despleguen una enorme lona a l'estació de tren Barcelona-Sants. Els responsables són el partit Hacer Nación, conegut per estar 'a la dreta de la dreta de Vox'. A la lona desplegada denuncien la creixent inseguretat i degradació de Catalunya acusant el processisme com a principal responsable: “el seu programa electoral”, diuen.

Qui són Hacer Nación?

Hacer Nación es considera una formació política ultra que neix el 2020 com una escissió del partit Espanya 2020. A la seva pàgina web, es defineixen com un partit nacionalista que reivindica la idea d'Estat-Nació davant el progressiu avenç del “mundialisme”.

En aquest sentit, combinen un discurs nacionalista-espanyol amb mesures intervencionistes en matèria econòmica, que anomenen “model econòmic social patriota”. Tot i que el plat fort del seu ideari és la denúncia de la “pèrdua d'identitat” de les nacions davant de fenòmens com la immigració, que interpreten com una substitució cultural.

La lona a l'estació de Sants

Doncs bé, aquesta formació política ha estat la protagonista de la lona que s'ha desplegat a l'estació de tren de Sants. A la calor de la campanya electoral del 12M, denuncien que les polítiques dutes a terme a Catalunya durant els darrers han donat lloc a aquesta substitució cultural amb la corresponent degradació social.

“El seu programa electoral: terrorisme, inseguretat, islamització”, diu el cartell en referència a Junts (Puigdemont) i ERC (Aragonès). La reacció a xarxes ha estat de suport a la lona i al missatge que transmet. Encara que més d'un assenyala que el PSOE també hauria de figurar entre els partits responsables.

Aquesta situació apunta que la qüestió migratòria i cultural cada cop adquirirà més pes a Espanya i a Catalunya, que és una de les regions amb més població estrangera. Un partit en aparença allunyat de Hacer Nación com és el Frente Obrero presenta un discurs molt similar en què l'essència i la identitat nacionals tornen al debat polític.

➡️ Política

Més notícies: