Muntatge amb fotos de personatge

POLÍTICA

VÍDEO | Activistes rebenten un acte d'Esquerra a Barcelona

Activistes del Sindicat d'Habitatge retreuen a Joan Ignasi Elena 'la repressió contra la classe treballadora'

La campanya electoral a Catalunya se li està fent especialment llarga a ERC, que nota a les seves carns el desgast del govern en solitari. Aquest cap de setmana ha deixat una de les imatges més impactants de la campanya. Activistes del Sindicat d'Habitatge del Raval han irromput en un acte electoral de dirigents d´Esquerra a Ciutat Vella, a Barcelona, i s'han encarat amb Joan Ignasi Elena i Pilar Vallugera.

Els activistes han interromput l'acte amb pancartes i un megàfon i han retret als republicans les seves “polítiques contra la classe treballadora” del barri. Han assenyalat sobretot Joan Ignasi Elena, recordant els desnonaments i la “repressió” diària dels Mossos d'Esquadra a Ciutat Vella. El conseller d'Interior en funcions, visiblement descol·locat, responia dient que “això no és veritat”.

El Sindicat d'Habitatge va penjar a la xarxa social X el vídeo del boicot a l'acte electoral d'ERC, que ja acumula més de 200.000 visualitzacions. És la segona vegada en poques setmanes que Joan Ignasi Elena pateix a les seves carns el boicot a un acte electoral d'Esquerra. Fa un mes, un grup d'activistes va fer fora el conseller i altres dirigents republicans del mural de Salvador Puig Antich a Vallcarca, Barcelona.

Joan Ignasi Elena, increpat a Barcelona

Aquest dissabte, Joan Ignasi Elena va protagonitzar un acte electoral d'ERC amb la diputada al Congrés Pilar Vallugera a la plaça de la Barceloneta. Enmig de l'acte van irrompre els activistes del Sindicat d'Habitatge del Raval, per dir-los que sou responsables directes de la misèria dels treballadors en aquesta ciutat. Van acusar el conseller d'“enviar diàriament els Mossos d'Esquadra a reprimir, identificar i multar la classe treballadora”.

Li van recordar també que “cada dia hi ha com a mínim sis desnonaments” al barri, i li van demanar “que no vingui aquí a vendre fum als treballadors”. Els activistes van acusar ERC de “desnonar la classe treballadora per posar la ciutat a disposició dels turistes i els especuladors de la Copa Amèrica”. Finalment, van apel·lar a “construir una societat nova sota els interessos de la classe treballadora”.

Després van editar el vídeo intercalant les imatges de l'acte a Ciutat Vella amb actuacions dels Mossos al barri del Raval. Al vídeo s'aprecia també el desconcert dels dirigents republicans, especialment del conseller Elena. El vídeo s'ha fet viral en qüestió d'hores, i molts usuaris de la xarxa social X aplaudeixen el boicot “els partits que han incomplert i mentit sistemàticament”.

Esquerra es defensa

"Així es tracta la classe política corrupta, hipòcrita i mentidera", diu un dels molts comentaris aplaudint el boicot del sindicat de l'habitatge. Tot i això, també hi ha molts comentaris defensant ERC. Acusen el sindicat d'atacar "el partit que ha lluitat pel dret a un habitatge digne i la limitació del preu del lloguer", en lloc de boicotejar altres partits.

"Us heu equivocat d'enemic", diu un usuari, i un altre els retreu que "mai aneu a mítings del PSC o Junts que han votat en contra de totes les mesures per regular el preu del lloguer". També són molts els que pregunten al sindicat per què no rebentaran actes dels Comuns. Encara que un altre recorda “el que li agrada a ERC quan això li passa a Alejandro Fernández, per exemple”, i “la ràbia que fa quan ets el guai però apareix gent més guai”.

➡️ Política

Més notícies: