Muntatge de Silvia Orriols i un tuit
POLÍTICA

El terrible 'zasca' de Sílvia Orriols a un ajuntament que la 'comparava amb Franco'

Continua la polèmica amb un casal de Ripoll i ara es fica per al mig la dictadura militar franquista

La setmana passada era notícia que el casal popular de Ripoll 'La Metxa' havia emès un dur comunicat criticant l'ajuntament d'aquesta localitat. Segons varen explicar des del casal, el consistori els havia anunciat el tancament del local. Tractant-se d'un assumpte que involucra Sílvia Orriols, no va faltar el comentari polític.

La Metxa va dir “no creure en les casualitats” i denunciava de manera explícita un presumpte pla de l'ajuntament per “eliminar la dissidència política a Ripoll”.

Davant d'aquesta acusació, l'alcaldessa Sílvia Orriols va rebaixar les expectatives i va insistir que el local senzillament no havia pagat la llicència per exercir com a bar. “No tolerarem la vulneració de les ordenances ni la competència deslleial cap als bars de Ripoll”. Ara, aquesta situació ha continuat amb l'aparició d'un actor inesperat.

La resposta d'Orriols

Segons ha explicat Sílvia Orriols a través de xarxes socials, l'ajuntament de la petita localitat de les Lloses (on Aliança Catalana va guanyar a les passades eleccions), li ha enviat una resolució oficial. En ella, explica Orriols, “se'm compara amb la dictadura de Franco i se m'insta a reconsiderar el tancament del local d'extrema esquerra la metxa”:

En la resposta, l'alcaldessa de Ripoll ha insistit en la fraudulenta situació administrativa del casal. "El local la metxa, a dia d'avui, no ha acreditat ni legalitzat la seva activitat", diu Orriols en la seva resposta abans de llistar algunes de les irregularitats del local. Aquestes van des de participar sense permís a la “ruta de la tapa” fins a albergar pernoctacions sense tenir assegurança, “amb el conseqüent perill que això comporta”, diu l'alcaldessa.

D'altra banda, Orriols també ha entrat als comentaris polítics que l'acusen de voler eliminar la dissidència política i que fins i tot la comparen amb Francisco Franco. "Vincular la voluntat de fer complir les ordenances municipals amb dictadures militars i amb maniobres del poder judicial espanyol contra l'independentisme denota ignorància, banalització o mala fe", ha respost Orriols.

Finalment, la seva conclusió és que “si volen governar a Ripoll, concorrin a les eleccions de Ripoll i guanyin-les, en cas contrari centrin els seus esforços i dedicació al municipi que gestionen”.

➡️ Política

Més notícies: