Captura de pantalla d´un programa de 8TV amb Pilar Rahola i Eduard Pujol

POLÍTICA

La tele dels indepes, a la corda fluixa

8TV està en risc després d'haver entrat en preconcurs de creditors

Mals moments per a la televisió dels independentistes catalans. 8TV ha entrat en preconcurs de creditors i veu perillar la seva supervivència en el panorama mediàtic de Catalunya. Una situació delicada per a la cadena que ha apostat per algunes de les cares més mediàtiques del separatisme.

El director de 8TV, Nicola Padrazzoli, va confirmar a les seves xarxes socials la informació publicada pel diari Ara. L'empresari italià va declarar que “volia explicar” la delicada situació en què es troba la cadena que dirigeix.

Per ara, 8TV no deixarà d'emetre, però ningú pot garantir que això no passi ben aviat. En els propers 3 mesos, la televisió ha de tancar un pacte amb els creditors i, si no arriba a un acord, no tindrà més remei que vendre el seu negoci. Una situació delicada que deixa la cadena a la vora de l'abisme.

8TV ha aconseguit uns resultats d'audiència molt pobres des del seu naixement, tot i haver fitxat diverses estrelles de l'independentisme català. A les seves files podem trobar Pilar Rahola, la portaveu mediàtica portaveu de Carles Puigdemont -que ja no apareix a TV3-, Vicent Sanchis -el que va ser director de TV3 durant el 'procés', o l'exdiputat de Junts per Catalunya, Eduard Pujol.

Fins i tot van muntar un diari digital, anomenat Principal, el director del qual era Saül Gordillo. El que va ser directora de Catalunya Ràdio durant els anys del procés, però, va ser acomiadat després que diverses treballadores el denunciessin per agressió sexual.

Tot i marcar-se l'objectiu d'arribar al 4% de l'audiència, al llarg dels mesos no han superat l'1%. I, a més, tots els programes excepte El Fax de 8TV (presentat per Eduard Pujol) han baixat les seves xifres d'audiència en els últims mesos. Un fracàs en tota regla.

En els últims temps, ja s'han produït diverses retallades a 8TV, com l'acomiadament de la copresentadora d'El Fax -Elisabet Cortiles- o la supressió del servei de notícies. Ara, aquestes retallades augmentaran a l'espera que es resolgui aquest preconcurs de creditors. Males notícies per a la tele sobre els indepes a Catalunya: primer males audiències i ara, directament, la seva supervivència està en l'aire.

➡️ Política

Més notícies: