Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat
POLÍTICA

Catalunya Ràdio aparta un dels fidels de Puigdemont

Canvis en un dels programes informatius de la ràdio pública catalana

Catalunya Ràdio també decideix fer canvis importants en els seus programes. Si RAC1 va sorprendre fa unes setmanes anunciant que Albert Om no renovaria amb el seu programa de tarda, ara s'ha sabut que Catalunya Ràdio també mou fitxa.

Gairebé per sorpresa, l'emissora pública ha confirmat que Kilian Sebrià no continuarà com a presentador i editor de 'Catalunya Nit', l'informatiu diari nocturn de la cadena. Es tracta d'un espai d'una hora on es revisa la informació diària, amb especial atenció a la política. I no expliquem res de nou si diem que Kilian Sebrià era una de les veus de Junts per Catalunya a l'emissora de ràdio.

Kilian Sebrià portava més de 20 anys treballant en els informatius de Catalunya Ràdio. Després de l'esclat del procés, els programes de Sebirà han tractat amb molta cura les informacions dedicades als partits independentistes, especialment a tot l'entorn de Carles Puigdemont. Ara, el director de la casa, Jordi Borda, ha decidit acomiadar-los de les seves funcions i buscar-li un nou espai en “nous projectes de la casa” que encara no s'han determinat.

Cal recordar que fa anys Sebrià va estar a punt de presentar el matí de l'emissora.Catalunya Ràdio, llavors dirigida per Saül Gordillo -home d'ERC-, es va decantar per Mònica Terribas.

Per a un determinat sector independentista, la decisió és política. Miriam Santamaria, assessora de Carles Puigdemont, ha publicat a Twitter que Kilian Sebrià ha estat apartat: “Gràcies pel teu compromís insubornable amb el país”, li ha dedicat al locutor. Sebrià, per tant, s'havia convertit en un referent en l'entorn més proper a Puigdemont, tal com es pot llegir en els comentaris de la publicació de Santamaria.

Catalunya Ràdio encara no ha explicat qui substituirà Kilian Sebrià. Pel que sembla, hi haurà un concurs de promoció interna De moment, Jordi Borda, actual director de la casa, està en el punt de mira del sector més radical del moviment independentista. Fins i tot Vicent Partal, un dels líders en aquest entorn, ha volgut mostrar el seu suport a Sebrià.