Muntatge amb Pilar Rahola i Eduard Pujol amb el logotip de 8tv
POLÍTICA

La tele de Junts, en concurs de creditors

Pilar Rahola i Vicent Sanchís hauran de tornar a buscar feina

Es confirma l'enfonsament de 8TV, la tele privada catalana que prenia partit per Junts de manera descarada. Els caps de la cadena no han pogut remuntar el vol i l'empresa ha entrat en concurs de creditors. Ara, els periodistes i opinadors afins a Waterloo hauran de buscar feina.

El canal havia apostat per figures com Eduard Pujol, un antic pes pesant de Junts, Pilar Rahola, la vedette del processisme, i Vicent Sanchís, exdirector de TV3. L'objectiu de la cadena era arribar al 4% d'audiència. No ha passat mai de l'1%.

Comunicat del grup

Davant la desfeta, el director Nicola Pedrazzoli i el seu soci Borja García Nieto es van donar un marge de tres mesos per reflotar el projecte. Però la insolvència de 8TV i la resta de freqüències han condemnat la fallida al grup empresarial. Els responsables han emès un comunicat explicant la situació.

Els membres de la tempoada 2022-2023 de 8tv

Afirmen que "la manca d'ingressos recurrents" va coincidir amb "la caiguda sostenible i inevitable" del consum de televisió en general. Segons expliquen, això ha portat a un “canvi de les inversions publicitàries de les grans agències i marques”, amb “un descens de més de 400 milions d'euros els darrers anys”.

Publicitat encoberta

Però a més es queixen del monopoli del mesurament d'audiències, que “perjudiquen les televisions amb menys audiència”. El canal ja havia fet retallades, prescindint de presentadors i abaratint els seus productes. Inclús va crear nous formats per caçar espectadors a la desesperada, com un First Dates amb concursants despullats.

Res no ha funcionat, i a més la cadena es troba en ple conflicte amb el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per publicitat encoberta. Acusen 8TV de promocionar una marca durant una emissió sense avisar que era un espai comercial. El canal ara s'enfronta a una multa de, com a mínim, 12.000 euros.

8TV i els partits

8TV va voler convertir-se en el nou canal del processisme. Segons Pedrazzoli, es tracta d'un projecte “sòlid” i “auster” ple de “professionals”, que no obstant mai no ha tingut la recepció que esperava. "Cap mitjà de comunicació privat a Catalunya és ni serà viable", ha advertit.

La tertuliana, Pilar Rahola, a 8tv

El canal va buscar la desesperada acostar-se als partits per obtenir subvencions, però no ho va aconseguir. Fins i tot va intentar convertir-se a la tele de Trias a Barcelona, però Collboni va frustrar els seus plans. Ni Junts no s'ha cregut mai el projecte, ni ERC li ha donat bola.

➡️ Política

Més notícies: