Foto d'una targeta de la Federació de Casals de Joves que promociona el consum de drogues amb la frase "T-Drogues, viatges il·limitats"
POLÍTICA

T-Drogues, la targeta que es reparteix a Catalunya i que explica com drogar-te

Indignació a les xarxes socials per aquesta curiosa campanya


Estupefacció per unes targetes que reparteix la Federació de Casals de Joves de Catalunya per prevenir els riscos del consum de drogues. El curiós és que les targetes es diuen T-Drogues, i porten recomanacions com “pica el que has de prendre” o “canvia de fossa nasal”. El cas ha generat indignació a les xarxes.

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, s'ha mostrat estupefacte i ha demanat explicacions per “aquesta merda de material”. El cas és tan sòrdid que molts a les xarxes socials pensaven que era una innocentada. Després han passat de la incredulitat a la indignació.

Des de l'entitat confirmen que no és una broma, sinó que la targeta és real i va dirigida als joves consumidors de drogues. Asseguren que la intenció no és frivolitzar ni fomentar el consum, sinó reduir els riscs del consum. Per això el kit inclou un paper per fer-se un canut per esnifar.

La campanya no ha agradat

La federació de Casals de Joves de Catalunya defensa l'eficàcia d‟aquesta campanya que porta a terme amb l'assessorament d'Energy Control. Afirmen que l'objectiu no és fomentar el consum sinó reduir els riscos dels consumidors. Per exemple, evitant el contagi de malalties compartint bitllets per esnifar.

De fet, les targetes no han estat àmpliament difoses sinó que se n'han fet 500 en total, orientades a un col·lectiu determinat. El president del Col·legi de Metges reitera que comparteix les campanyes de prevenció del consum de drogues. Però que no veu adequada aquesta promoció des de la federació de casals.

Els organitzadors de la campanya assumeixen que pot “espantar”, encara que han demanat no treure les coses de context. Cosa que no sembla quallar entre molts usuaris de Twitter, que han reaccionat malament a la campanya. Alerten del risc de normalitzar el consum, ara que s'estan estenent noves i perilloses drogues com el fentanil.

Destaca el missatge del periodista Joan R. Vallvé, que afirma que “fa mesos que lluitem contra l'addicció d'un dels nostres fills”. Segons la seva opinió, “aquesta targeta és un incentiu perquè normalitza el consum de drogues”. També adverteix que "els efectes socials d´aquesta onada de consum de cànnabis i marihuana des dels 12 o 13 anys ho pagarem molt car".

➡️ Política

Més notícies: