Pla mitjà d'Alfonso Rueda i Alberto Núñez Feijóo aplaudint
POLÍTICA

Tanquen les urnes a Galícia: El PP podria continuar governant

Es publiquen les primeres enquestes després del tancament de les urnes en unes eleccions a Galícia d'infart. Alfonso Rueda podria continuar a la Xunta segons els primers sondejos


Jornada d'infart la que viurem aquest diumenge amb un recompte que es preveu ajustadíssim. Les urnes s'han tancat a les 20.00 hores i ja s'han publicat les primeres enquestes. I elles evidencien la tendència que s'imposava els últims dies de campanya: tot dependrà de molt pocs vots. El que és clar és que, fins que no es coneguin els resultats definitius, el PP de Galícia no es podrà relaxar.

De moment, Alfonso Rueda pot respirar… encara que sigui a mitges. A l'enquesta publicada per la televisió gallega, feta per GAD3, el PP aconseguiria mantenir la majoria absoluta, marcada en 38 escons. Sumaria entre 39 i 40, segons aquest sondeig. El Mundo, en estudi elaborat per Sigma 2, augura que els populars gallecs es mourien entre els 38 i els 40 escons. Mentrestant, La Voz de Galicia, en un sondeig fet per Sondaxe, pronostica un triomf de Rueda gràcies a aconseguir 39 escons. En resum, el PP guanyarà les eleccions, cosa que ja tothom tenia assumit, i molt probablement ho farà amb prou força per governar en solitari, encara que amb molt poc marge.

La pujada del BNG, al qual les enquestes l'auguren entre 24 i 26 escons (actualment 19), no permetrà aconseguir la Xunta. Sobretot, per culpa d´un Partit Socialista de Galícia que s´enfonsaria dels 14 escons actuals als 9-12 que pronostiquen les tres enquestes publicades a les 20.00h. Finalment, Democràcia Ourensana podria arribar a entrar al parlament gallec amb un sol escó.

El que auguren totes les enquestes és que Sumar fracassaria en el seu intent de tenir representació, igual que Podem i Vox, als quals els sondejos previs ja deixaven amb poques opcions de tenir-ne. Això sí, el partit de Yolanda Díaz sí que aspirava a entrar al parlament gallec, però el fracàs es consumaria per als partits del Govern de Pedro Sánchez amb la no representació de Sumar i la patacada dels socialistes.

➡️ Política

Més notícies: