Muntatge amb fotos de personatges
POLÍTICA

Tània Verge respon Lluís Llach per la immigració i rep una pluja de crítiques

El president de l'ANC va criticar l'esquerra per no abordar la immigració 'com un problema estructural'

Lluís Llach ha destapat la caixa dels trons en criticar les esquerres per no abordar el tema de la immigració com “un problema estructural”. El recent elegit president de l'ANC va sorprendre amb aquestes declaracions al Cafè d'Idees de TVE, i va provocar la reacció en cadena de polítics i analistes. Entre ells, Tània Verge, la consellera en funcions d'Igualtat i Feminismes, que va respondre que la immigració “no és un problema sinó un fet estructural”.

Tània Verge va respondre a Lluís Llach al seu perfil de Twitter. Amb l'argumentari típic de l'esquerra, li va recordar que “a Catalunya tres de cada quatre persones tenim els nostres orígens en migracions recents o passades dels pares, mares, avis i àvies”.

Les reaccions no s'han fet esperar, amb una pluja de crítiques com feia temps que no es veia.

Respostes a Tània Verge

Els internautes acusen Tània Verge de “voler la substitució ètnica dels catalanes pels musulmans i els sud-americans”, i de preferir l'islam a la cultura catalana. Afirmen que la immigració és un fet “per la vostra política de volem acollir” i un problema “per la delinqüència que porten, la manca d'integració i els costums medievals”. I li diuen que “Catalunya s'ha anat empobrint i els serveis funcionen pitjor”.

Un altre missatge assenyala que “la immigració es converteix en un problema quan no atén la capacitat de càrrega del país on arriba, i quan no hi ha capacitat per garantir drets i deures a les persones migrades”. Un altre que la immigració és “un fet estructural que genera pors, inquietuds i també problemes, com la precarietat, el desarrelament, salaris més baixos, minorització lingüística i guetos”. I que "si no s´aborda des de l´esquerra des d´aquesta perspectiva ho fa l´extrema dreta, i guanya".

Qui també ha respost a Tània Verge és Ramón Cotarelo, i ho ha fet amb un sonor gaire: “Ni tan sols ets capaç d'entendre que una cosa sigui un fet i alhora un problema. T'il·lustro: el patriarcat és un fet i un problema alhora”.

Més llenya al foc

Però Tània Verge no està sola, i una de les seves companyes de partit, Jenn Díaz, també ha sortit al pas de les declaracions de Lluís Llach. L'exdiputada d'ERC ha afirmat que "l'esquerra ja aborda el tema de la migració amb dret al padró garantit, derogar la llei d'estrangeria, acompanyament comunitari i el català com a llengua de cohesió". Ha afegit que la immigració “no és un problema”, i que “un altre tema és que no t'agradin les propostes”.

Díaz ha rebut també una allau de missatges, retraient-li la seva “temeritat” de “dir que la immigració és un dret sense limitacions”. Dit d'una altra manera, segons un altre comentari, “les esquerres no encaren els problemes de convivència, cohesió social i integració provocats pel fenomen migratori intercultural, interreligiós i massiu”. Són molts els qui recorden Tània Verge i Jenn Díaz que les seves receptes sobre la immigració acaben de rebre una contundent derrota a les urnes.

➡️ Política

Més notícies: