Muntatge amb foto de personatges
POLÍTICA

Tània Verge presumeix de multar Sílvia Orriols i les xarxes esclaten contra ella

Acusen la consellera d'Igualtat i Feminismes de prevaricar i voler atraure el vot musulmà


La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, va multar el mes passat Sílvia Orriols per afirmar que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. Ara, en plena precampanya electoral, la consellera ho fa servir per treure pit. Ho ha fet amb un missatge a Twitter que ja porta més de 400 comentaris, la gran majoria crítics.

La consellera afirma que "la Llei d´Igualtat de Tracte i No Discriminatori diu clarament que a Catalunya és racisme i els discursos d´odi no hi tenen cabuda". I que “la senyora Orriols no està per sobre de la llei”, en relació amb les seves declaracions, que “constitueixen una infracció greu”. A continuació, afegeix que "la sanció no vulnera la llibertat d'expressió ni ideològica, com ella vol fer veure".

Captura de pantalla de Twitter

Tània Verge assegura que l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No-Discriminació “ha fet la seva feina”, que és “investigar una denúncia ciutadana i obrir un expedient sancionador”. La consellera s'escuda que “només s'està aplicant la llei”. Tot i que a jutjar pels comentaris la seva defensa no resulta gaire convincent, i l'acusen d'utilitzar la llei de manera esbiaixada per motius polítics.

Crítiques ferotges a Tània Verge

La primera a reaccionar ha estat Sílvia Orriols, que ha dit que “multar amb 10.001 euros un càrrec electe escollit democràticament a les urnes per expressar una opinió té un nom, i no és progressisme”. Orriols ha rebut el suport de molts, que consideren que els del Govern “ja no saben què fer”. El proper 12 de maig “posarem fi a tots aquests quiosquets que només serveixen com a menjadora d'alts càrrecs col·locats a dit”, proclamen.

Acusen Tània Verge de prevaricar per sancionar Sílvia Orriols i no altres polítics que han dit el mateix, com Ignacio Garriga de Vox. Creuen que tot obeeix a una inquina personal cap a Sílvia Orriols, ia la por que Aliança Catalana els robi vots. “ERC desapareixerà del mapa polític”, afirmen, “i la seva única esperança és gratar vots dels marroquins”.

Sobre la qüestió de fons, n'hi ha molts que donen suport a les paraules de Sílvia Orriols i que consideren que l'islam “no hi té cabuda a les nostres societats”. Aquesta mateixa setmana s'ha difós una foto amb dones engabiades després d'unes tanques de construcció durant la celebració de la fi del ramadà. Ara demanen a la consellera Verge que obri un expedient sancionador a la comunitat islàmica organitzadora de l'esdeveniment per discriminació, però també tenen clar que no ho farà.

La consellera més impopular

“Com és possible que les institucions catalanes pertinents hagin donat permís per posar una tanca per a dones com si fossin guanyat i tu, la del quiosquet per la igualtat, no obris la boca?”, li pregunten a Tània Verge. La consellera ha esdevingut la més impopular del Govern per aquest tipus de contradiccions. Si no hi tenen cabuda els discursos d'odi com diu ella, “tampoc no hi tenen cabuda les arengues dels imants salafistes, el burquini i la segregació de sexes”, afirmen.

A més, recorden a Tània Verge que ella tampoc no està per sobre de la llei i que “després del 12 de juny els jutges t'esperen per malversació de diners públics”. Hi ha moltes crítiques a ERC per “malversadors” i “traïdors”. És clar que Esquerra està intentant gesticular utilitzant Aliança Catalana, però que de moment li està sortint malament l'estratègia.

➡️ Política

Més notícies: